Kredi Kartı Taksitleri Kalkıyor Mu? İslam Memiş Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi Kartı Taksitleri Kalkıyor Mu? İslam Memiş Açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in verdiği mesajda; kredi kartı taksitlerinin kalkacağını belirtmişti! Bunu üzerinde İslam Memiş'ten açıklamalar geldi. İşte haberin detayları...

Kredi 27 Ara 2023 0
Kredi Kartı Taksitleri Kalkıyor Mu? İslam Memiş Açıkladı!

Vatandaşların finansal hayatındaki önemli bir rol oynayan kredi kartları, ekonomi yönetiminin gündeminde. Cumhurbaşkanlığı 2024 Yıllık Programı'nda, kredi kartı ile taksitli mal alımlarına yönelik alınacak tedbirlerin yer aldığı ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu konuda yapılan düzenlemenin nedenlerine dair açıklamalarda bulunarak, dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülke olduklarını belirtti.

2022'de kredi kartıyla 3,7 trilyon lira harcama yapıldı - Dünya Gazetesi

BAKAN ŞİMŞEK İLK SİNYALİ VERDİ

Kredi kartına taksit konusundaki sorulara cevap veren Şimşek, "Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz. Bu durum vatandaşı gelirinden çok harcama yapmaya itiyor." şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanlığı 2024 Yıllık Programı'nda bu konuda yapılacak düzenlemelerin yer alması, gelecekte kredi kartlarıyla yapılan taksitli alışverişlere sınırlama getirilebileceği ihtimalini akıllara getirdi.

KREDİ KARTI TAKSİDİ KALKACAK MI?

Köşe yazarı İslam Memiş, konuya ilişkin yazısında, "Kredi kartına taksit kalkıyor mu?" sorusuna "EVET" yanıtını verdi. Memiş, bu durumun ekonomik koşullar ve yeni dünya sisteminin gereklilikleri doğrultusunda oluştuğunu belirtirken, değişikliklerin kademe kademe uygulanacağını ifade etti.

Banka Kartı ile Kredi Kartı Arasındaki Fark - bakiyem.com

O TARİHE KADAR KULLANIN

Yazının devamında Memiş, taksitlerin azaltılacağını ve belirli ürünlerde taksit uygulamasının tamamen kalkabileceğini söyleyerek, vatandaşları kredi kartı avantajlarını Nisan'a kadar sonuna kadar kullanmaya çağırdı. Ancak yeni düzenlemelerin Nisan'a kadar beklendiğini ve bu tarihe kadar da hayata geçirilebileceğini belirtti.

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç