Kredi kartı taksit sayısı ve asgari ödeme tutarında değişiklik
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi kartı taksit sayısı ve asgari ödeme tutarında değişiklik

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından yapılan son dakika açıklamasında kredi kartı asgari ödeme ve taksit sayısına ilişkin karara yer verildi.

Kredi 22 Şubat 2023 09:12 0
Kredi kartı taksit sayısı ve asgari ödeme tutarında değişiklik

BDDK'dan kredi kartları ile ilgili asgari ödeme tutarı ve taksit tutarı kararı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremden sonra bölgedeki vatandaşların kredi kartları ile ilgili yeni kararlar alındığına yer verildi.

BDDK tarafından yapılan resmi açıklamaya baktığımızda, "Depremin etkilediği illerde yerleşik üye iş yerlerince kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet satımlarında kredi kartları taksitlendirme süreleri bir kata kadar artırılacak. Kredi kartlarında limite bakılmaksızın, asgari ödeme tutarı dönem borcunun yüzde 20’si olarak belirlenecek. Kart limiti tespit edilirken bankalarca dikkate alınan sınırlar yükseltilerek bankalarca toplam kart limitinin ilk yıl için ilgilinin aylık ortalama net gelirinin 4 katını, ikinci ve sonraki yıllar için ise 8 katını aşmayacak şekilde belirlenmesi ve aylık veya yıllık ortalama gelir düzeyinin tespit edilememesi durumunda gerçek kişilerin edinebilecekleri kredi kartlarının toplam limitinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükseltilmesi kararlaştırıldı" ifadelerine yer verildiği görüldü.

Söz konusu paylaşımda asgari tutar miktarı ödenmeyen kredi kartlarının nakit kullanımına mal ve hizmet alımına kapatılmasına, iptal edilmesine ve borcun tamamı ödeninceye kadar yeni kredi kartı düzenlemesine ilişkin düzenlemeler bankaların inisiyatifine bırakıldı. Borçların ötelendiği sürede asgari tutar da dahil bankaların alacaklarını talep etmeyerek ödemesiz dönemler tanımlayabilmelerine imkan sağlanacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç