Kredi Kartı Olanlara 1000 TL İade Ediliyor: Başvuru Formu Yayınlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi Kartı Olanlara 1000 TL İade Ediliyor: Başvuru Formu Yayınlandı

Kredi kartı olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklamasında kredi kartı aidatlarının iade edildiğine yer verildi. İşte başvuru formu.

Kredi 18 Haz 2022 14:51 2
Kredi Kartı Olanlara 1000 TL İade Ediliyor: Başvuru Formu Yayınlandı

Kredi kartı aidatları geri ödenecek.

Kredi kartı kullanan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Mahkemeden gelen kararda kredi kartı kullananlara aidatlarının geri ödeneceğine yer verildi. 

Özellikle pandemi döneminde kredi kartı ile alış verişler oldukça arttı. On binlerce vatandaş kredi kartı başvurusu yaptı ve bankalardan kredi kartı alarak kullanmaya başladı. Kredi kartı kulllanan kişi sayısının son dönemlerde oldukça artması , bankaların gelirlerine de yansıdı. 

Bankalar 2022 yılının ilk çeyreğinde ciddi şekilde kar elde ederken en byük karların kredilerden, kredi kartlarından kazanıldığına yer verildi. 

KREDİDE HAYAT SİGORTASI ZORUNLU DEĞİL: PARANIZI GERİ ALABİLİRSİNİZ

Kredi kullanımında daha önce hayat sigortası zorunluydu. Ancak son düzenleme ile bu zorunluluk kaldırıldı. Bunun ardından sigortasını iptal edecekler, paralarını geri alabilecek. Detayları için TIKLAYIN

BANKALARIN KREDİ KARTINDAN AİDAT ALMASI YASAYA UYGUN MU?

Bankalardan alınan kredi kartları için her sene büyük miktarda kullanım aidatı alınıyor. Bu konuya sonunda mahkeme dur dedi ve aidat meselesini mahkemeye taşıyan vatandaşın lehine karar verildi. Buna göre bankanın kredi kartından aidat parası kesmesine dur denildi.

Bankalar ise konuyu yargıya taşımayanlardan kesintileri yapmaya devam ediyor. 

Yapılan son yasal düzenlemeye göre kredi kartı aidatı yasal hale geldi ve bu durumun sadece bir koşulda geçerli olacağına yer verildi. Bu koşul ise bankanın kendisine sunduğu aidatsız kredi kartını reddeden ve aidatlı kredi kartı alan kişiler için geçerli olacak.

Ancak bu durumda kişiden kart aidatı alınabilecek. Ancak son günlerde bankaların vatandaşlara bu konuda bazı uyarılarda bulunduğu, aidatsız kart alması durumunda para puan kazanamaycağı , taksitli alış veriş yapamayacağını söyleyerek onları aidatlı kart almaya yönlendiriyor. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan ve değerlendirmede bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, kişilerin aidatsız kredi kartı kullanım hakkı olduğunu ve bunu belirterek ekstrelerini düzenli şekilde takip etmesi gerektiğini ve kart ücreti kesilip kesilmediğini sürekli kontrol etmesi gerektiğine yer verildi. 

BİN TL'LİK KESİNTİ GERİ VERİLECEK

Söz konusu durum mahkemeye taşındı. Maraş'ta meydana gelen olayda kredi kartı aidatı olarak 1000 TL kesinti olan bir kişi mahkemeye başvurdu. Bankanın olumsuz cevabı üzerine tüketici hakem heyetine giden bu kişi, parasını geri alma hakkı kazandı.

Bankanın faizi ile birlikte söz konusu ücreti geri ödeyeceği öğrenildi.

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURU FORMU

Tüketici Hakem Heyetine başvurular aşağıdaki formla oluyor.

Form için TIKLAYIN

Formu doldurarak Tüketici Hakem Heyetine posta yolu ile başvuru yapabilirsiniz.

DOLANDIRICILARA DİKKAT

Sosyal medya üzerinde sahte site hazırlayan dolandırıcılar, kredi kartı aidatı e devletten geri ödeniyor şeklinde paylaşım yaparak vatandaşların kredi kartı bilgilerini istiyor. Ancak bu konuda dikkatli olmalısınız. e Devletten para iadesi yapılmıyor ve e devlet sizin kredi kartı bilgilerinizi istemez. E Devlet kapısından sadece Tüketici Hakem Heyetine Başvuru yapabilirsiniz. 

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben 2000 TL limitli kredi kartı aldm. Banada ödeme yapilirmi acaba
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Malesef kredi kartı aidatı alınıyor. Geri verilöiyor. Özellikle iş bankadı ödemiyor. Tüketici hakem heyeti ödeme verdiği halde avukatları vatandaşı mahkemeye veriyor. Yazık vafandŞın kanını kene gibi eöiyorlar devlet de seuirci kalıp kene gibi kan emen bankaları koruyor.. Devlet bu olmamalı