Kredi Kartı Kullananlara Kötü Haber! Yeni Kısıtlamalar Geliyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi Kartı Kullananlara Kötü Haber! Yeni Kısıtlamalar Geliyor!

Merkez Bankası'nın sıkılaştırma politikasına devam etmesiyle birlikte; kredi kartlarına da yeni kısıtlamalar geliyor! İşte haberin detayları...

Kredi 10 Şubat 2024 20:32 11
Kredi Kartı Kullananlara Kötü Haber! Yeni Kısıtlamalar Geliyor!

2024 yılının ilk Enflasyon Raporu geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Buna göre parasal sıkılaştırma adımlarının destekleneceği vurgulanırken, kredi işlemlere de birtakım sınırlamalarını gelebileceğinin sinyali verildi.

Kredi kartları alarm veriyor! - Dünya Gazetesi

Aralık ayından itibaren kerdi kartındaki artışların takibe alındığını ifade eden Merkez Bankası Başkanı Karahan, bu süre içerisinde yeni uygulamaların gelebileceğini de söyledi.

Para politikasında sıkı duruşa rağmen kredi kartı harcamalarında artış yaşanıyor. Tüketici tarafından gelen veriler talebin hala canlı olduğunu ortaya koyuyor.

Banka Kartı ile Kredi Kartı Arasındaki Fark - bakiyem.com

Bu noktada enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı veren Merkez Bankası, kredi kartlarına düzenleme beklentisini dile getirdi. TCMB Başkanı Fatih Karahan, kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşündüklerini belirterek, "Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Türkiye'nin Kredi Kartı Kullanımı ve Fintech Geleceği - weepay Blog

Ekonomi yönetiminde kredi kartlarının düzenlemesine dair sinyaller artarken, hangi düzenlemelerin yapılacağı merak konusu.

Geçen haftalarda konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, faiz oranı, taksit sınırlaması ya da kişinin harcayabileceği tutar konularında adımlar atılabileceğini ifade etti.

İşte kredi kartlarına gelebilecek kısıtlamalar:

• Asgari ödeme tutarı artabilir.
• Taksit sayıları düşebilir.
• Gecikme faiz oranının artabilir.
• 3 dönem kuralının değişebilir.
• Nakit çekimi engellenebilir.

Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
Biraz daha boğun milleti
Ziyaretçi 5 Ay Önce
ülkemizde zaten fazlasıyla icralık var böyle kısıtlamalar ile icra dairelerini daha da iş yükünü artar diye düşünüyorum
Ziyaretçi 5 Ay Önce
İnsanlar zorunda kaldığı için karta yükleniyor onu da alırsanız kimse kalmayacak bu ülkede herkes Avrupa hayalleri kuruyor zaten.
Ziyaretçi 5 Ay Önce
ev kira 7000 aidat 1.500 faturalar 3.500 maaş bu ay 19 oldu diğer harcamaları siz düşünün kart olmasa nasıl geçinelim söyleyin bakalım bu durumda Bile kart kullanmayan yüzde 10 olsun bizi öldürün sizde kurtulun bizde ????
Ziyaretçi 5 Ay Önce
Artirmassaniz insan değilsiniz