Kredi kartı ile ev ve araç alımı başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi kartı ile ev ve araç alımı başladı

Kredi kartı ile araç ve ev alımı son dönemlerde ciddi oranda arttı. Faizsiz taksit imkanı, birçok vatandaşı buna yönlendiriyor.

Taşıt 28 Mart 2024 1
Kredi kartı ile ev ve araç alımı başladı

Kredi kartı ile araba ve ev satışı başladı.

Taşıt kredilerinde faizlerin ciddi seviyelere kadar yükselmesinden sonra araç alamayan vatandaşlar, yüksek limitli kredi kartları ile araba alımına yöneliyor.

Gelen son verilere göre arsa, ev ve araba alımlarında kredi kartı kullanımının arttığı görüldü. Ticaretin kredi kartlarına kayması ile birlikte kredi kartı kullanım rekoru da gelirken Şubat ayında Türkiye'de kredi kartı kullanımı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 152 arttı ve 1.02 trilyon lira seviyesinde oldu.

EN FAZLA KULLANIM ARABA ALIMINDA

Ticari kredi kartı olan vatandaşların en fazla kullandığı yer otomobil alım satımları oldu. Türkiye Gazetesi'ne konuşan Bağcılarda galericilik yapan Serkan Topaz, şimdi taşıt kredisi çekilse aylık yüzde 4 le 5.5 arasında faiz ödemesi yapacak ve bankalar kredi vermede de cimri davranıyor dedi. Kredi kartlarında 500 bin liraya kadar çekim yapıldığını söyleyen Topaz, "Bunun 300 bin liraya kadar olan kısmı 3 ay sıfır faiz, 300 bin lira üzerinde yapılan çekimler ise yüzde 3 vade farkı ile ödenebiliyor. Birçok müşteri kredi bulamadığı için kredi kartı limitlerini yükseltiyor. Şirket kredi kartlarında limitler çok daha yüksek olduğu için aracın tamamını da kredi kartı ile çekebiliyoruz. Otomobil alımlarında kredi kartı kullanımı oldukça arttı” ifadelerini kullandı.

KREDİ KARTI İLE KONUT

Emlakçılık yaparak geçimini sürdüren Murat Gözüpek adlı kişi ise 1 ile 3 milyon liralık ev alımlarında kredi kullandırıldığını söyledi. Bundan 3-4 yıl önce ev alırken yüzde 70-80'i kadar kredi çekilebiliyordu. Ancak şimdi 500 bin lira bile kredi verilmiyor ve faiz oranları da oldukça yüksek dedi. Gözüpek açıklamasında, "Üstelik faiz oranları da çok yüksek. Bu nedenle belli bir birikimi olanlar konut veya arsa alırken, kalan kısmı kredi kartından çektiriyor. Bizim gibi işletmeler aracılık yapıyor. 8-10 milyon liralık evlerde bunu yapmak mümkün değil. Uygun fiyatlı evlerde kart kullanılıyor. Piyasaların hareketlenmesi için mutlaka bankaların kredi taleplerine cevap vermesi gerek” ifadelerini kullandı.

Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 30 Gün Önce
Ankara Polatlı TOKİ konut projeleri inşaat var bekliyorum