Kredi Kartı Asgari Ödeme Oranı Değişti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi Kartı Asgari Ödeme Oranı Değişti

Kredi kartı olan herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada kredi kartı asgari ödeme oranının değiştiğine yer verildi.

Kredi 10 Haz 2022 09:11 0
Kredi Kartı Asgari Ödeme Oranı Değişti

Kredi kartı asgair ödeme tutarında düzenleme yapıldı.

KRedi kartı olan herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından yapılan son dakika açıklamasında kredi kartı limitlerine göre yeni asgari ödeme tutarlarının belli olduğuna yer verildi. 

ART ARDA ADIMLAR GELDİ

Dün Maliye Bakanlığı, TL'nin değerinin korunması için yeni ekonomi paketleri açıklanacağını söyledi. Bu açıklama sonrasında Gelir Endeksli Senet sistemi getirilirken bir adım da BDDK'dan geldi. BDDK yaptığı açıklamada ihtiyaç kredisinde düzenleme yapıldığını ve vade sayılarının değiştiğini söyledi. Buna göre 50 bin liraya kadar 36 ay vade ile kredi verilecek. 50 bin ile 100 bin lira arasında verilecek kredilerde vade sayısı en fazla 24 ay olacak. 100 bin liranın üzerinde  ihtiyaç kredisi çekeceklere ise en fazla 12 ay vade ile bu krediler verilecek. 

Konu ile ilgili bir diğer açıklamada ise "Konut kredilerinde kredi değer oranının tutar bazlı farklılaştırılması, ticari krediler başta olmak üzere selektif yaklaşımın iyileştirilmesi amacıyla kredilerin yatırım ve ihracat gibi üretken alanlara yönlendirilmesi, yurt dışı yerleşiklerle türev işlem gerçekleştiren tüzel kişilere kullandırılacak kredilerin risk ağırlığının artırılması ve yurt dışı yerleşiklere tahsisli swap imkanının getirilmesi hususlarında gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır." dednildi.

KREDİ KARTI ASGARİ ÖDEME ORANI DEĞİŞTİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından yapılan son dakika açıklamasında kredi kartında asgari ödeme tutarlarında düzenleme yapıldığına yer verildi. 

Buna göre kredi kartı limiti 25 bin liranın altında olan kredi kartları için asgari ödeme tutarı borcun yüzde 20'si kadar olacak. 25 bin liranın üzerinde kredi kartı olanlar için asgari ödeme tutarı, dönem borcunun yüzde 40'ı kadar olacak.

Yani 25 bin liranın altında kredi kartı olan bir kişi, 5 bin liralın dönem borcunun en az 1000 TL'sini ödemek zorunda olacak faiz gelmemesi için. 25 bin liranın üzerinde limitli kredi kartı olan bir kişi ise 5 bin liralık dönem borcunun en az 2 bin lirasını ödemek zorunda kalacak. 

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç