Kredi Derecelendirme Kuruluşundan Türkiye Ekonomisine 1 İyi 1 Kötü Haber
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi Derecelendirme Kuruluşundan Türkiye Ekonomisine 1 İyi 1 Kötü Haber

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'den Türkiye ekonomisi hakkında son dakika açıklamaları geldi. Açıklamada Türkiye'nin yerel para cinsinden kredi notunun düşürüldüğüne yer verildi.

Finans Magazin 2 Nisan 2022 19:11 0
Kredi Derecelendirme Kuruluşundan Türkiye Ekonomisine 1 İyi 1 Kötü Haber

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'den bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun düşürüldüğüne yer verildi.


Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard & Poor's tarafından bir açıklama yapıldı. Yayımlanan rapora baktığımızda ülkemizin uzun vadeli yerel cinsinden kredi notunun düşürüldüğü BB- seviyesinden B+ seviyesine çekildiğine yer verildi. Bunuın yanı sıra ülkemizin uczun vadeli döviz cinsinden kredi notunun ise B+ olarak teyit edildiğine yer verildi.


S&P'den yapılan açıklamada Türkiye ekonomisi ile ilgili bazı değerlendirmelerde de bulunulduğuna yer verildi. Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun B+ olarak teyit edildiğine yer verilirken yerel para cinsinden kredi notunun da düşürüldüğüne yer verildi.


Söz konusu açıklamanın detaylarına baktığımızda ise Türkiye 'nin kredi notu görünümünün ise negatif olarak korunduğuna yer verildi.


ARTAN FİYATLAR: "EĞER BUNLAR OLURSA GÖRÜNÜMÜ DEĞİŞTİRİRİZ"


Açıklamanın detaylarında ise son dönemlerdeki hayat pahalılığına işaret edildi. Artan gıda ve enerji fiyatlarına dikkatler çekilirken Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın Türkiye 'yi etkilediği ve etkilemeye devam edeceğinin de altı çizildi. Türkiye 'nin ödemeler dengesi pozisyonu ve özellikle Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 'nın net döviz rezervleri güçlenirken kamu politikasının ve para politikası etkinliğinin sürekli ve artan ön görülebilirliğinin görülmesi durumunda görünümün durağan olarak revize edilebileceğine yer verildi.


BÜYÜME BEKLENTİSİ


Türkiye'nin büyüme beklentisi de açıklandı. S&P yaptığı tahminde Türkiye ekonomisinin bu sene yüzde 2.4 oranında , gelecek sene ise 2.9 oranında büyüyeceği tahminini paylaştı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç