Kredi Çekenlere O Ücretleri İade Edilecek: Başvuru e Devlet'ten
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi Çekenlere O Ücretleri İade Edilecek: Başvuru e Devlet'ten

Kredi çeken ve kredi çektiği sırada hayat sigortası yapanlar için açıklama geldi ve artık zorunluluğun kalktığına yer verildi.

Kredi 27 Nisan 2022 16:36 2
Kredi Çekenlere O Ücretleri İade Edilecek: Başvuru e Devlet'ten

Bankadan kredi çeken vatandaşlar: E Devlet üzerinden başvuru yaparak ödediğiniz o parayı geri alabilirsiniz.

Geçtiğimiz gün krediler için önemli bir karara imza atıldı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemede kredi başvurularında artık hayat sigortasının isteğe bağlı şekilde yapılacağına, zorunlu olmayacağına yer verildi. Bu açıklama sonrası bir duyuru geldi ve hayat sigortasını iptal edip ödediği parayı almak isteyenlerin ne yapacağına yer verildi. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda konuun detaylarına yer verdik.

 

NEDEN HAYAT SİGORTASI YAPILIYOR?

Kredi çekerken daha önceden yapılan bu sigortada vatandaş, krediye ek olarak ayda hayat sigortası poliçesinin ücretini de ödüyordu. Bu ise hem banka , hem de müşteri için bir sigorta oluyor. Bunun nedeni ise krediyi çeken vatandaşın vefat etmesi durumunda borcun ödenmesi durumu. Aslınd abanka için hayat sigortasının olmaması çok fark etmiyor sadece ödemesini geç alıyor. Hayat sigortası olan bir kişi vefat ettiğinde kalan kredisinin borcu sigorta şirketi tarafından ödeniyor ve vefat eden kişinin akrabaları yakınları bu borcu ödemekten kurtuluyor. Vatandaş için artı yanı , vefat etmesi durumunda geride kalanlara borç bırakmayacak olması. Bu nedenle birçok kişi, zorunlu olması kaldırılsa bile hayat sigortası yaparak kredisini çekiyor.

 

VEFAT EDEN 132 BİN KİŞİNİN KREDİ BORÇLARI SİGORTA ŞİRKETİ TARAFINDAN ÖDENDİ

Geçtiğimiz gün bir açıklama yapıldı ve kredi ödemesi devam ederken vefat eden 132 bin kişinin kredi ödemesinin sigorta şirketleri tarafından yapıldığı, borçlarının sıfırlandığına yer verildi. Söz konusu habere gitmek için lütfen tıklayın

 

İPTAL ETMEK İSTEYENE PARA: BAŞVURU E DEVLET ÜZERİNDEN

E devlet kapısı üzerinden vatandaşlara sunulan hizmette , yaptırdığınız hayat sigortasının detaylarına ulaşabiliyorsunuz. Kredi ile birlikte yaptırdığı hayat sigortasını iptal etmek isteyen vatandaşlar ise e devlet kapısı üzerinden başvurusunu yaparak ödediği poliçelerin parasını geri alabiliyor. Birçok vatandaş , poliçe ödemelerini geri alırken bazı vatandaşlar ise sigortalarını iptal etmedi. 

E devlet kapısı üzerinden yapılan işlemler için lik şu şekilde:

https://www.turkiye.gov.tr/hayat-sigortasi-police-sorgulama

Linki kpyalayıp yeni sekmede açtığınızda e devlet kapısı sigorta poliçe sorgulama sayfaısna gideceksiniz.

 

ÜÇ BANKADAN FAİZSİZ KREDİ

Bayram öncesi iki banka faizsiz kredi veriyor. İlk defa müşterisi olan vatandaşlara yönelik başlatılan kredi kampanyasında vatandaşlara 0 faiz fırsatı sunuluyor. Hesap açan ve bankaya nakit avans iiçin başvuru yapan vatandaşlara bu ödemeler yapılıyor. Bankalar tarafından yapılan açıklamada kredi kampanyaları için kısa süre kaldığı, başvuru yapmak isteyenlerin bir an önce başvurusunu yapması gerektiğine yer verildi. Söz konusu faizsiz kredi kampanyalarının detayları şu şekilde:

Akbank'ın 7500 TL faizsiz kredi veriyor. Yoğun şekilde başvurunun olduğu ve başvurusu için son günlere girilen kredi 18 yaşından büyük tüm vatandaşlara veriliyor. Söz konusu kredinin detayları için TIKLAYIN

TEB faizsiz kredi kampanyasının detaylarına gitmek için lütfen TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bende iptal edemiyorum yardımcı olurmusunuz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hayat sigortası için de geçerli mi ve nasıl yapılacak. İhtiyaç kredisi çektiğim zaman böyle bir şey açılmış e devletten baktım ama nasıl yapılacağını ve nasıl iptal edeceğimi bulamadım