Kredi çekemeyen iş dünyasına BAE dopingi geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi çekemeyen iş dünyasına BAE dopingi geliyor

Son dakika haberi: Yapılan açıklamada BAE'den birçok yatırımcının Türkiye'deki şirketlere ortak olacağına yer verildi.

İş Dünyası 10 Ağu 2023 19:05 0
Kredi çekemeyen iş dünyasına BAE dopingi geliyor

BAE'den birçok kişi, para getirerek Türkiye'deki şirketlere ortak olmak istiyor.

Bloomberg Haber Televizyonu canlı yayınına katılan Servo Capital Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kiziroğlu bu konuda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kiziroğlu yaptığı açıklamada Türkiye'de yatırım yapılması kararlarının alındığını söyledi.

Finansmana erişimin henüz açılmadığını, iş dünyasının krediye erişemediğini söyleyen Kiziroğlu, dolar bazında kredilerin yüzde 5 küçüldüğünü söyledi ve körfez bölgesinde yapılan anlaşmaları işaret ederek bölgeden Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen çok kişi olduğunu bildirdi.

Kiziroğlu yurt dışından bakıldığında bunların güzel gelişmeler olduğunu söyleyen Kiziroğlu, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gittiğini söyledi ve "Bankalar onlardan borç alacak, reel sektöre verecek. Belki devlete borç verecekler ama onun dışında her gün birileri arıyor. Türkiye'de yatırım yapılacak şirket arıyoruz diyor. BAE'den para getirerek şirketlere ortak olmak isteyen çok kişi var" değerlendirmesinde bulundu.

Bölgede Türkiye'ye yatırım kararlarının alındığını söyleyerek sözlerini sürdüren Kiziroğlu, "Para gelip başı boş akmayacak, şirketlere ortak olalım sonra şirketleri alıp o bölgede büyütelim diyorlar. Büyük ihtimal bunlar arasında alt yapı yatırımları, büyük şirketlere ortaklık vardır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kredilere erişimde banka regülasyonlarının durumu bir miktar zorladığını söyleyen Kiziroğlu, bunlardan geri dönülmesi ile finansmana erişimin düzeleceğini söyledi.

Önümüzdeki günlerde yatırımların daha da artması, Türk şirketlere yeni yatırımların gelmesi bekleniyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç