Kredi Çekeceklere İyi Haber: Konut, Taşıt ve İhtiyaç Kredisinde Faizler Düştü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi Çekeceklere İyi Haber: Konut, Taşıt ve İhtiyaç Kredisinde Faizler Düştü

Bankalardan bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada konut, taşıt ve ihtiyaç kredisinde faizlerin düştüğüne yer verildi.

Kredi 10 Nisan 2022 09:39 0
Kredi Çekeceklere İyi Haber: Konut, Taşıt ve İhtiyaç Kredisinde Faizler Düştü

Kredi çekmek isteyen vatandaşlara iyi haber : Faizlerde düşüş devam ediyor. Mart ayına göre kredi faizlerinde ve mevduat faizlerinde yaşanan değişim için bir tablo yayınlandı ve detaylar kamuoyu ile paylaşıldı. İşte kredi faizleri.


Bankaların Türk Lirası mevduatları için uyguladıkları faiz oranları düzenlendi. Düzenlenen faiz oranı tablosu yayınlandı ve Mart ayına göre faiz oranı 35 baz puan yükseldi. Bu yükselişle yeni faiz oranı yüzde 15.95 seviyesinde olurken mevduat faizi 15 baz puan arttı ve yüzde 1.09 oldu. Euro mevduat faizi ise 6 baz puan artışlar 0.48 seviyesinde oldu.


TİCARİ KREDİLERİN FAİZ ORANI ARTTI

TL üzerinden verilen ticari kredilerin faiz oranları , önceki haftaya oranla 5 baz puan artış gösterdi ve yıllık yüzde 20.95 seviyesine kadar geldi.


TÜKETİCİ KREDİLERİNDE FAİZ ORANLARI DÜŞTÜ

Türk Lirası bazlı olarak verilen tüketici kredilerinde ise faiz oranlarında düşüş görüldü. Vatandaşların çekeceği konut kredileri için faiz oranı 17 baz puan düştü ve yıllık bazda yüzde 17.96 seviyesine çekildi. Taşıt kredilerinde ise faiz oranı 11 baz puan düşerek yüzde 24.95 seviyesine çekildi. İhtiyaç kredisinde ise faiz oranı 50 baz puan düşürülerek yüzde 28.04 seviyesine çekildi.


DOLAR BAZLI KREDİLERDE FAİZ ORANI ARTTI

Dolarla kredi çekmek isteyen ticari müşteriler, ticari krediler için 280 baz puan daha fazla kredi faizi ödeyecek. Dolar bazlı ticari kredi faizinde 280 baz puan artışla faiz oranı yüzde 7.06'ya getirildi. Euro bazlı ticari kredilerde ise faiz oranı yüzde 3.97'ye getirilecek 72 baz puan indirim yapıldı.


2008 senesinde düşük seviyelerde olan kredi ve mevduat faizleri, bu tarihten sonra ciddi bir yükseliş içine girdi. Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine başlamasının ardından kredi faizleri de düşüş trendine girdi. PPK faiz oranı yüksek olduğu zaman faizleri ciddi şekilde yükselten bankalar, faizin düşmesi sonrası kredi faizlerini çok geç düşürüyor.


Vakıfbank'tan 3 ay geri ödemesiz düşük faizli kredi kampanyası: Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen kredi kampanyası için TIKLAYIN


Evlenecek gençlere düşük faizli kredi başvuru detayları için TIKLAYIN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç