Kredi Borcu Olanlara ve Kredi Çekeceklere İyi Haber: Daha Az Ödeyebilirsiniz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi Borcu Olanlara ve Kredi Çekeceklere İyi Haber: Daha Az Ödeyebilirsiniz

Kredi borcu olan vatandaşlar ile kredi çekmek isteyen vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması. TBMM'deki düzenleme ile masraflarda azalmaya ve esnemelere gidileceğine yer verildi.

Kredi 2 Nisan 2022 11:27 0
Kredi Borcu Olanlara ve Kredi Çekeceklere İyi Haber: Daha Az Ödeyebilirsiniz

Bankalardan kredi çeken vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklama, kredi çeken ve çekmeyi düşünen milyonlarca vatandaşı sevindirdi.


Tüketici kredisi kullanmakta olan vatandaşlara iyi haber geldi. Gelen bilgilere göre kredi çekenlere ve çekeceklere yeni kolaylık ve haklar getirildi. Yeni düzenlemeye göre tüketici kredisi çeken kişiler, kredi borcunun tamamını erken ödemesi halinde bildirim hakkı hükümleri uygulaması geçerli olacak. Kredi sözleşmesi, kredi ile ilgili olan giderler hariç yan finansal ürün ve hizmetlerin satın alınması şartına bağlanamayacak. Bununla birlikte müşterinin ödediği ücret ile masrafların iadesi söz konusu olacak ve kredi yüzünden katlanan maliyetlerde gerileme olacak. Öte yandan düzenleme ile birlikte krediler, devre mülk ve devre tatil satışlarında da vatandaşlara kapsamlı bir koruma geliyor.


Yeni kanun teklifi ile ön ödemeli olarak satılan konutların sözleşmede inşaat şirketi tarafından belirlenen tarihte teslimi zorunlu olacak. Geç teslimlerde inşaat şirketi kusurlu sayılacak.


KREDİ ÇEKENLERE YAN ÜRÜN VE HİZMET DÜZENLEMESİ


Kredi çeken vatandaşlar için yan ürün ve hizmetler, kredi kullanım şartı olarak artık bankalar tarafından sunulamayacak ve bunlara kısıtlama gelecek. Öte yandan müşteri, istediği sigorta şirketinden aldığı teminat, kredi veren tarafından kabul edilmek zorunda. Kredinin bağlandığı sigorta , kredi borcunun geri ödenmesinin teminatını sağlamak için meblağ sigortalarında kalan borç miktarı ve vade sayısı ile uyumlu şekilde olacak.


KREDİ BORCUNU ERKEN ÖDEYENE KOLAYLIK


Söz konusu düzenleme ile birlikte kredi borcunun tamamının erken ödenmesi durumunda bildirim aranmayacak ve cayma hakkı kullanılmış olacak. Bu şekilde müşteri, ödediği ücret ve masrafların iadesini alabilecek ve kredi için ödenen maliyetler azalmış olacak.


Artık kredilerde ve kredi kartlarında faiz oranları, PPK faizinin değişmesi sonrası hemen değişecek. Eğer Merkez Bankası faiz indirimi yaparsa bu indirim, banka kredi faiz oranlarına hemen yansıtmak zorunda. Faiz artırımı olursa bu 30 gün içinde yansıtılabilecek. İndirim hemen yansıtılacak.


Ön ödemeli ev satanlar, ev tesliminin 48 ay gecikmesi durumunda 70 bin lira ceza alacak.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç