KPSS'siz polis alımı bu şekilde olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KPSS'siz polis alımı bu şekilde olacak

KPSS'siz polis alımı nasıl olacak? KPSS'siz yapılacak alımın başvurusuna dair bilgiler ve son gelişmeler yazımızda.

Polis Alımı 27 Şubat 2023 11:06 1
KPSS'siz polis alımı bu şekilde olacak

KPSS'siz polis alımı sadece bu şekilde yapılacak?

2 ilan ile 2023 yılında KPSS şartsız polis alımı yapılacağı öğrenildi. Bilindiği üzere POMEM'lere lisans ve ön lisans mezunları arasından yapılan polis alımlarında adaylardan KPSS puan şartı istenmektedir. Lisans için 60, ön lisans için ise 65 KPSS puan şartı isteniyor. KPSS'ye girmemiş olan adaylar ise KPSS şartsız nasıl polis olabileceklerini araştırmaya başladı. Biz de adayların kafsındaki soru işaretlerini yanıtlamak için bu yazımızı kaleme aldık. Peki KPSS siz polis alımı nasıl olur?

PMYO VE POLİS FAKÜLTESİNE POLİS ALIMI YAPILACAK

Bu sene her sene olduğu gibi PMYO'lara polis olarak yetiştirmek için öğrenci alınacak. Alınacak öğrenciler, 2 yıllık eğitimin ardındna EGM bünyesinde polis memuru olarak göreve başlar. Bu alım KPSS'siz en az lise mezunlarından olacak. Ancak adayların üniversitelere giriş sınavında TYT oturumuna girmiş ve 250 ham puan almış olması gerekiyor.

Bu sene ilk defa polis fakültesi kuruldu ve buraya öğrenci alımı yapılacak. Alınacak öğrenciler, ilk sene yabancı dil, 4 sene lisans polislik komiserlik eğitiminden sonra komiser yardımcısı olarak mezun olacak ve EGM bünyesinde göreve başlayacak. Bu alım da KPSS'siz lise mezunlarından olacak. Başvurular YKS'de TYT ve AYT puanı ile olacak. Ancak taban puanın kaç olacağı henüz bilinmiyor. Taban puan belli olunca Finans7.com'da olacak.

Bu iki alım için adayların YKS'ye girmesi gerekecek. 2023 YKS başvuru tarihleri ise hala açıklanmadı. Normalde şimdiye kadar başlaması gereken başvurular, seçim takvimi ve deprem nedeniyle hala başlamadı. Başvuru başladığında haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Çok yanlış, 4 yıl üniversite okuyan boşa mı okudu