KPSS'siz lise mezunu jandarma 900 subay astsubay alımı başvuru duyurusu 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KPSS'siz lise mezunu jandarma 900 subay astsubay alımı başvuru duyurusu 2024

KPSS'siz lise mezunu jandarma subay astsubay alımı başvurusuna ilişkin bilgiler geldi. İşte başvuruya ilişkin bilgiler ve başvuru detayları.

Astsubay Alımı 25 Şubat 2024 23:36 0
KPSS'siz lise mezunu jandarma 900 subay astsubay alımı başvuru duyurusu 2024

Lise mezunu jandarma subay astsubay alımı başvuru duyurusu.

Lise mezunu adaylar arasından jandarma subay ve astsubay alımı için son dakika açıklaması geldi ve ön başvuruların 26 Şubat tarihinde sona ereceğine yer verildi. Peki JSGF ve JAMYO subay astsubay öğrenci alımı başvurusu nasıl yapılır? Jandarma subay astsubay alımı başvuru şartları nedir?

KPSS'SİZ LİSE MEZUNLARI BAŞVURABİLECEK

JAMYO ve JSGF'ye öğrenci alımları her sene yapılır. JSGF'ye alınan öğrenciler, 4 yılın sonunda subay olarak, JAMYO'ya alınan öğrenciler ise 2 yıllık eğitimden sonra astsubay olarak mezun olur ve görevlerine başlar. Bu ilanlara başvuru yapabilmek için ise adayların YKS'ye girmesi gerekmektedir. Alımda KPSS puanına göre değil YKS puanı ile alım yapılıyor.

Adaylar YKS'ye girdikten sonra sınav sonuçları açıklanmadan Jandarma lise mezunu subay astsubay alımına başvuru yapabilecek. Başvuru yapacaklar daha sonra spor ile sözlü mülakata alınacak ve yazılı sınav puanı ile mülakat puanlarına göre sıralama yapılacak. Sıralamaya girenler eğitime alınacak.

Başvuru şartları için TIKLAYIN

BAŞVURU DUYURUSU

Lise mezunu jandarma subay astsubay alımı ön başvurusu YKS ile yapılacak. Astsubaylık için adayların YKS'de TYT oturumuna, subaylık için TYT ve AYT oturumlarına girmesi gerekmektedir. Bu sınavların başvurusu ise 26 Şubat 2024 tarihinde sona eriyor. Başvurusu aşağıdaki videoda gösterildiği gibi yapılacak:

Adayların ÖSYM üzerinden TYT ve AYT'ye başvuru yaptıktan sonra Haziran ayında sınava girmesi gerekiyor. Haziran'daki YKS'ye girdikten sonra Temmuz ayının başında subay astsubay başvurusu başlayacak ve adaylar, YKS'den aldıkları puanla bu ilanlara başvuru yapabilecek.

Asker alımı ilanları için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç