KPSS'siz 8 ilde il sağlık müdürlükleri ve müftülüklere 524 personel alımı yapılacak: Başvuru başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KPSS'siz 8 ilde il sağlık müdürlükleri ve müftülüklere 524 personel alımı yapılacak: Başvuru başladı

İŞKUR üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasında 524 TYP işçi alımı yapılacağına yer verildi. İlanın başvuru bilgileri yazımızda.

TYP 20 Şubat 2024 3
KPSS'siz 8 ilde il sağlık müdürlükleri ve müftülüklere 524 personel alımı yapılacak: Başvuru başladı

524 TYP işçi alımı yapacak.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada toplum yararına çalışma programı kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına 524 TYP işçi alımı yapılacağına yer verildi. KPSS'siz kamuya geçici olarak yapılan işçi alımında başvurular internet üzerinden, e devlet kapısı üzerinden alınıyor.

8 şehre yapılan işçi alımına baktığımızda başvurular esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden alınırken biz de Finans7.com olarak bu yazımızda personel alımının başvurusuna dair bilgilere yer verdik.

TYP NEDİR?

TYP, uzun adı ile Toplum Yararına Programlar. Bu programlar kapsamında kamuya işçi alımları yapılıyor. Yapılan işçi alımında adaylar kamuda geçici olarak istihdam ediliyor. Geçici olarak çalışan işçiler 6 ve 9 aylık süreçte çalışır. İş sonunda adaylar işsiz kalır.

ALIM YAPILAN İLLER

Alımlar Antalya, Adana, Kırşehir, Tekirdağ, Karaman, Kahramanmaraş, Ankara, Adıyaman illerine yapılıyor. Diğer iller için de önümüzdeki günlerde işçi alımı gelecek. Siz hangi şehre alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Diğer illere TYP işçi alımı ilanı geldiğinde bildiirmle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

İŞKUR üzerinden yapılan personel alımı ilanları şu şekilde:

BAŞVU ŞARTLARI NEDİR?

İl Sağlık Müdürlüğü, Müftülük ve  il özel idareleri bünyesine yapılan KPSS'siz işçi alımlarına adaylardan mezuniyet şartı aranmıyor. İkamet şartı ile yapılan alıma başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Kuruma kayıtlı olmak,
18 yaşını tamamlamış olmak,
31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki videoda belirtilen adımları izleyerek müracaatını yapması gerekmektedir:

Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 3 Ay Önce
Kayseri müftülüğü ne zaman
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Kayseri müftülüğü ne zaman
Ziyaretçi 3 Ay Önce
Mersin müftülüğü