KPSS'si yüksek aday, 4 ilana da başvuru yapıp 4'üne de atanabilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KPSS'si yüksek aday, 4 ilana da başvuru yapıp 4'üne de atanabilir

KPSS'den yüksek puan alan aday, başvuru yapması durumunda 4 ilana da aynı anda atanabilecek. Peki diğer 3 kadro ne olacak?

Kamu 11 Şubat 2024 0
KPSS'si yüksek aday, 4 ilana da başvuru yapıp 4'üne de atanabilir

Üst üste gelen ilanlar, mükerrer atamalara neden olacak.

Son dönemlerde kamu kurum ve kuruluşları art arda personel alımı ilanları yayınladı. MEB'in yayınladığı ilan, Adli Tıp Kurumu, Ticaret Bakanlığı, Kültür Turizm Bakanlığı'nın 1629 kişilik personel alımı ve son olarak Tarım Orman Bakanlığı'nın 5500 kişilik personel alımı...

Söz konusu personel alımı ilanlarında en fazla atamalar büro personeli, temizlik görevlisi ile güvenlik görevlisi kadrolarına oldu. Bu kadrolara KPSS puanı ile personel alımı yapılırken çoğunda mülakatsız atamalar yapılacak.

Lise mezunu olan ve KPSS'den 85 üzeri alan bir kişi, bu ilanlarda temizlik görevlisi kadrosuna başvuru yaptığında hepsinde listede ilk sıralarda yer alır ve kazanır. Aday hem Tarım Bakanlığı'nın, hem Ticaret Bakanlığı'nın, hem Adli Tıp Kurumu'nun hem de Kültür Turizm Bakanlığı'nın ilanına başvuru yapabilecek.

Bunlardan hepsinde yerleşmesi beklenen aday, 4 ilandan birini seçecek ve burada göreve başlayacak. Diğer 3 ilanda kazandığı kadrolar ise bu şekilde boş kalacak. Bu da hem kadroların boş kalmasını hem de atama bekleyen düşük puanlı adayların bu işlere yerleşemeyerek işsiz kalmalarına neden olur.

Kamu kurum ve kuruluşlarının, özellikle yükske sayıda kamu personeli alımı ilanlarını koordineli şekilde farklı tarihlerde yapması, hem boş kadro kalmamasına hem de iş arayan adayların devlet kurumlarına yerleşmelerine vesile olacaktır.

Kadın erkek adaylar bu sayfada >>>Bilgi alış verişi için  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç