KPSS Soruşturması Genişledi: Sınav Soru Kitapçıklarına El Konuldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KPSS Soruşturması Genişledi: Sınav Soru Kitapçıklarına El Konuldu

KPSS ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve soruşturmanın kapsamının genişletildiğine yer verildi.

Haberler 4 Ağu 2022 11:48 1
KPSS Soruşturması Genişledi: Sınav Soru Kitapçıklarına El Konuldu

KPSS soruşturması büyüdü: Soru kitapçıklarına el konuldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve ÖSYM'de yapılan incelemeler sonucu ilgili kitapçıklara el konulduğuna yer verildi.

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ÖSYM tarafından 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen 2022 KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek Sınavlarına ilişkin olarak 2022 KPSS sorularının çalındığına/sızdırıldığına yönelik çıkan iddialarla ilgili olarak Devlet Denetleme Kurulu tarafından Cumhuriyet Başsavcılığımıza yapılan suç duyurusu üzerine soruşturma başlatılmıştır.

Başlatılan soruşturma kapsamında 03/08/2022 günü Ankara Sulh Ceza Hakimliğinden alınan arama ve elkoyma kararı doğrultusunda Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne verilen talimatlarla özel bir eğitim kurumuna ait yayınevi ve dershanesinde aynı gün arama ve elkoyma işlemi yapılmış, aramalar neticesinde bir kısım dijital materyaller ile soru kitapçıklarına el konulmuştur.

Soruşturma çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KPSS İPTALİNDE İKİ İHTİMAL

KPSS 'de iptal ihtimali iki şekilde olacak:

1- Bulgulara göre birkaç soruda benzerlik tespit edilirse soruların iptali yoluna gidilecek. Bu durumda KPSS sınavı tekrar edilmeyecek.

2- Soruların çalınması ya da dışarıya sızması söz konusuysa KPSS sınava iptal edilir. Yeni bir tarihte ve yeni sorularla KPSS sınavı tekrarlanır.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Süleyman Soylu: "Bu konuyla ilgili adli soruşturma başladı. Çalışmalar sürüyor. Hem Devlet Denetleme Kurulu hem ardından Yükseköğretim Kurulu hem de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve talimatı ile birlikte de bizim Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Devlet işinin başında." dedi.

 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu olayı en ince ayrıntısına kadar inceleyip. Sorumlu olan kimlerse isimleri ile birlikte ifşa edilmeli. En ağır şekilde ceza verilmelidir.