KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanır? ÖSYM Sonuç Tarihini Duyurdu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanır? ÖSYM Sonuç Tarihini Duyurdu

Son dakika haberi: ÖSYM'den yapılan açıklamada KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarihe yer verildi.

Sınav 31 Tem 2022 16:56 0
KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanır? ÖSYM Sonuç Tarihini Duyurdu

KPSS sonuçları ne zaman açıklanır?

2022 lisans KPSS sonuçları ne zaman açıklanır sorusu son dakikalarda en çok araştırılan konuların başında geldi. Konu ile ilgili ÖSYM Başkanlığı bir açıklama yaptı ve KPSS ile ilgili detaylı bilgilere yer verdi. 

İLK 2 OTURUM SONA ERDİ

KPSS'de ilk 2 oturum sona erdi. Bugün sabah Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumları yapılırken öğleden sonra ise eğitim bilimleri testi uygulandı. Sabah oturumunda öğrencilere 120 soru soruldu ve 130 dakika süre verildi. Eğitim Bilimlerinde ise 80 soru soruldu ve öğretmen adaylarına 100 soru soruldu. Sınavdan sonra adaylar,  sınavda sorulan soruları ve cevapları araştırırken adaylar, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. 

SINAV SONUÇ TARİHİ AÇIKLANDI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada "Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir." ifadelerine yer verildi.

2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans oturumlarının sonuçlarının 2 Eylül 2022 tarihinde açıklanacağına yer verildi. Sınav sonuçları açıklanınca bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç