KPSS Şartsız Kadın Erkek 3 Bin Korucu Alımı Yapılacak (Alım Ne Zaman, Maaşı Ne Kadar 2022)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KPSS Şartsız Kadın Erkek 3 Bin Korucu Alımı Yapılacak (Alım Ne Zaman, Maaşı Ne Kadar 2022)

26 Şehirde çalıştırmak üzere KPSS şartı olmadan korucu alımı yapılacak. Personel alımında müjdeli haber geldi.

Asker Alımı İlanları 6 Kasım 2022 21:39 26
KPSS Şartsız Kadın Erkek 3 Bin Korucu Alımı Yapılacak (Alım Ne Zaman, Maaşı Ne Kadar 2022)

Son dakika haberi: 3 Bin korucu alımı yapılacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir son dakika açıklamasında bulundu ve korucu alımı hakkında iyi haberi verdi. Bakan Soylu, korucu alımı yapılacak il sayısının arttırıldığını ve kadın ile erkek adaylar arasından 3 bin korucu alımı yapılacağı meajını verdi.

Şırnak'ta düzenlenen Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim Semineri Kapanış Programı'na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldı. Bakan Soylu burada yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı ve koruculara tanınan haklardan korucuların uzman erbaşlığa geçirilmesi, operasyon tazminatlarından yeni korucu alımlarına değindi. Bakan Soylu açıklamasında şunları söyledi:

"Korucularımız çok önemli. Önemli olduğu için önemli adımlar attık. Bakanlık bünyesinde Korucu Daire Başkanlığı kurduk. Özlük haklarında iyileştirmeler yaptık. Primleri devlet tarafından karşılanmak üzere 4A kapsamında sigortalı yaptık. Ortalama yaş 45 civarındaydı. Arkadaşlarım buradakği dernek başkanlarımız hepsi bilirler... Bir Kanun Hükmünde Kararname ile 45 yaşının üzerindeki tüm korucuların emekli olabileceğini ortaya koyduk. 25 bin korucumuz emekli oldu. Ve yine yaşları bazen 22-23 bazen 30 olan korucularımızı kadroya kattık. Böylece 44-45 olan ortlaama yaşımız 32'ye düştü. Operasyon rtazminatı ayda 1 kes ödeniyordu. Bunu her operasyon için günlük ödüyoruz. Emekliler dahil tüm korucularımıza silah taşıma hakkı, emekli olanların çocukları ve kardeşlerine korucu olabilme imkanı , ayrıca giyim kuşamlar her valilikte farklı şekilde tanzim edilirken jandarma bünyesinde bazen dikimevinden bazen de alabileceğimiz yerlerden sağlayarak aynı kaliteyi ortaya koyan sürece geldik. Yeni kimlik kartları ve korucu istihdam edilen il sayısnın 22'den 26'ye çıkarılması. 3 Bine yakın korucuumuz uzman erbaş oldu. Buradan yükselmenin de önünü açtık. Bu adımlarımız devam edecek."

26 ŞEHRE 3 BİN KORUCU ALIMI GELİYOR

Bakan Soylu açıklamasında korucu alımı yapılacak il sayısının 22'den 26'ya çıkarıldığını ve yeni korucu alımı yapılacağı mesajını verdi. Korucu alımı ilanları önümüzdeki günlerde gelecek. İlan gelince bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

KADIN VE ERKEK ADAYLAR BAŞVURU YAPABİLECEK

Jandarma bünyesine yapılacak alım kadın ve erkek adaylar arasından yapılacak. KPSS'siz yapılacak personel alımında genel şartlar şu şekilde olacak:

- T.C. vatandaşı ve erkek olmak,

- Askerlik hizmetini yapmış olmak,

- 40 yaşından küçük olmak, (Başvuru az olması durumunda 50 yaşa çıkarılır)

- Okuryazar olmak (Mezuniyet şartı şehirlere göre değişmektedir. Baız iller en az ilkokul mezunu alım yapıyor)

- Kamu haklarından mahkûm bulunmamak,

- 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216’ncı maddesinin 1’inci fıkrasında yazılı; halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkûm olmamak.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLA TAKİP ET

KORUCU MAAŞI NE KADAR?

Korucu maaşı 5 bin 500 liradır.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (26)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Uzun zamandır erzincandan alım olmadı beklıyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
40 yaş üzeride olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Elazığ palu kayahisar köyünede olsun artık
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sayın bakanım torpilsiz olsun bu defa fakir olamıyor zenginin torpili adamı olduğu için hep zenginler on planda oluyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Muş'ta da olsun