KPSS Ortaöğretim Yanlış Doğruyu Siler mi? 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürecek mi 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KPSS Ortaöğretim Yanlış Doğruyu Siler mi? 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürecek mi 2022

Son dakika haberi: KPSS ortaöğretim sınavında yanlışlar doğruları götürecek mi? İşte son bilgiler.

KPSS 5 Kasım 2022 12:29 0
KPSS Ortaöğretim Yanlış Doğruyu Siler mi? 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürecek mi 2022

KPSS ortaöğretim yanlış doğruyu siler mi?

KPSS Ortaöğretim sınavı 6 Kasım 2022 tarihinde Türkiye genelide , 81 ilde bulunan sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek. Sınava kısa süre kala adayların en çok araştırdığı konu KPSS'de yanlışların doğruları götürüp götürmeyeceği merak konusu oldu. Biz de bu yazımızda KPSS 'ye ilişkin son dakika bilgilerine ve detaylara yer verdik.

ÖSYM DUYURUSU

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında sınavda puan hesaplamaya şu şekilde yer verildi:

"Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır"

BUNU YAPMAYANLARIN PUANI HESAPLANMAYACAK

Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinden her birind 1 neti olmayanların puanı hesaplanmayacak. Açıklama yapan ÖSYM, "Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

SINAV KAÇTA BAŞLAYACAK , KAÇTA BİTECEK?

Sınav 10.15'te başlayacak. Saat 10.00'dan sonra kimse sınavlara alınmayacak. 135 dakika süren sınav 12.25'te sona erecek. Adaylar 11.55 ile 12.10 arasında çıkabilecek. Sınav sonrası adaylar, soruları bu sayfada paylaşacak >>> TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç