KPSS İptalinde 2 İhtimal Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KPSS İptalinde 2 İhtimal Belli Oldu

Son dakika haberi: KPSS soruşturmasının sonucu ile ilgili iki ihtimal belli oldu.

Sınav 4 Ağu 2022 09:49 0
KPSS İptalinde 2 İhtimal Belli Oldu

KPSS'de iki seçenek belli oldu.

KPSS sorularının sızdırılması iddiası ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada operasyonlar, soruşturma, inceleme ve aramalar konusunda son bilgiler verildi. Hükümete yakın isimlerden olan Abdulkadir Selvi, bugün kaleme aldığı yazısında son bilgilere yer verdi.

DDK Başkanı Arıncı soruşturmada son durum hakkında yaptığı açıklamada, “Kamuoyunun beklentisinin farkındayız. O nedenle çok hızlı hareket ediyoruz. Tabii çok hassas bir konu. O nedenle soruşturmamızı hızlı bir şekilde tamamlayıp gerçek neyse ortaya çıkaracağız” ifadelerini kullandı. Arıncı yaptığı açıklamada hızlı şekilde çalışmaların sürdüğünü, soruşturma sonucunda konu ile ilgili kararın verileceğini söyledi.

İKİ İHTİMAL AÇIKLANDI

KPSS iptal edilecek mi sorusuna iki seçenekli cevap geldi. Ya sorular iptal edilecek ya sınav iptal edilecek. Konu ile ilgili Abdulkadir Selvi, aldığı bilgileri şu şekilde aktardı:

"1- Bulgulara göre birkaç soruda benzerlik tespit edilirse soruların iptali yoluna gidilecek. Bu durumda KPSS sınavı tekrar edilmeyecek.

2- Soruların çalınması ya da dışarıya sızması söz konusuysa KPSS sınava iptal edilir. Yeni bir tarihte ve yeni sorularla KPSS sınavı tekrarlanır."

NİHAİ KARAR

Devlet Denetleme Kurulu müfettişlerinin ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın incelemelerinin ardından nihai karar verilecek. Karar açıklandığında bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç