KPSS 75, 76, 77, 78, 79 Puanla Nerelere Girebilirim? İşte Lisans KPSS ile Yapılan Kamu Memur POMEM Polislik, Subay Astsubay Alımı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KPSS 75, 76, 77, 78, 79 Puanla Nerelere Girebilirim? İşte Lisans KPSS ile Yapılan Kamu Memur POMEM Polislik, Subay Astsubay Alımı

KPSS'den alınan puanla hangi memur alımlarına başvuru yapılır? 75, 76, 77, 78 ve 79 KPSS puanı ile nerelere başvuru yapılabilir? İşte detaylar.

Subay Alımı 20 Ekim 2022 16:23 1
KPSS 75, 76, 77, 78, 79 Puanla Nerelere Girebilirim? İşte Lisans KPSS ile Yapılan Kamu Memur POMEM Polislik, Subay Astsubay Alımı

KPSS 75, 76, 77, 78, 79 puanla nereye başvuru yapılır? Hangi memur, asker, personel, işçi ve polis alımlarına başvuru yapabilirim? İşte detaylar.

2022 Lisans KPSS'de sonuçlar ile birlikte geçerli bir puan alan adaylar, aldıkları puanla nerelere başvuru yapabileceklerini internet üzerinden araştırmaya başladı. Biz de finans7.com kamu servisi olarak bu yazımızda kamuya yapılacak memur alımlarına , söz konusu personel alımlarına ilişkin detayları verdik. Peki 75, 76, 77, 78, 79 KPSS ile hangi memur alımlarına başvuru yapabilirim? Nerelere girebilirim? İşte detaylar ve kamuya yapılan memur asker personel alımları.

2022 KPSS'DE ALINAN PUAN İLE NERELERE GİREBİLİRİM?

Devlete yapılan birçok memur alımında 60 KPSS şartı aranmaktadır. Kamuya bazı memur alımlarında 50 KPSS puan şartı aranmakta. Belediyeler bünyesine KPSS 50-55-60 puan şartı ile , üniversitelere ise KPSS puan sınırı olmadan alımlar yapılıyor. Büro personeli, güvenlik görevlisi, bahçıvan, çaycı, sekreter, temizlik personeli, zabıta memuru, itfaiye eri, veznedar, muhasebeci, veri hazırlama ve kontrol işletmeni gibi kadrolara alım yapılıyor. 

KPSS puanı ile merkezi atamalarda ise puan sınırı yoktur. Geçerli bir puan alan herkes tercih yapabiliyor.

Bunların yanı sıra Adalet Bakanlığı tarafından yapılan zabıt katibi, mübaşir, güvenlik görevlisi, hizmetli, icra katibi, CTE tarafındna yapılan infaz koruma memuru alımı ile diğer CTE ilanlarına, Bakanlıkların yaptığı düz memur alımlarına, sekreter, persone lalımlarına başvuru yapılabilir. EGM , MSB Jandarma tarafından yapılan sivil memur alımlarına da başvuru yapabilirler.

Öte yandan mezun olunan bölüme göre kurumlar alım yapmakta ve genellikle KPSS puan sınırı 70 olmaktadır. Siz hangi bölümden atama bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Bu şekilde yapılan kamu personeli alımlarını finans7.com olarak takipçilerimize anbean aktaracağız. KPSS en az 75, 76, 77, 78 ve 79 puala yapılacak memur alımlarından haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

POMEM POLİS ALIMI KAÇ KPSS İLE OLACAK 2022

Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan POMEM polis alımında lisans mezunlarından 60 puan istenmektedir. 60 KPSS puanı ile POMEM'e yapılacak polis alımı finans7.com'da olacak. Yani 70'i,n üzerinde alanlar rahatlıkla başvuru yapabilir. Ancak alımlarda 10 kat sınırı var Alınacak sayının 10 katı kadar aday mülakatlara çağrılıyor. Sizce bu kaldırılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

KAÇ KPSS İLE ASKER ALIMI YAPILACAK?

TSK-MSB ve Jandarma'ya yapılacak subay astsubay alımında KPSS şartı 60 olarak isteniyor. Uzman erbaş alımında ise 50 puan şartı aranmaktadır. Yani 70 üzerie alan adaylar bu ilanlara başvuru yapabilir. Ancak alımlarda 10 kat sınırı var Alınacak sayının 10 katı kadar aday mülakatlara çağrılıyor. Sizce bu kaldırılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Diyaliz bölumu 76 puanla yerleşebilirmiyim