KOSGEB 2 Milyon TL'ye Kadar Karşılıksız Destek Veriyor! Başvurular Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KOSGEB 2 Milyon TL'ye Kadar Karşılıksız Destek Veriyor! Başvurular Başladı

KOSGEB tarafından verilen hibe desteklerine bir yenisi daha eklendi.

Ekonomi 7 Haz 2022 21:28 0
KOSGEB 2 Milyon TL'ye Kadar Karşılıksız Destek Veriyor! Başvurular Başladı

KOSGEB tarafından verilen hibe desteklerine bir yenisi daha eklendi. KOSGEB 2 Milyon TL’ye kadar karşılıksız destek veriyor.Peki kimler yararlanabilecek? Detaylar haberimizde...

Türkiye’de hibe destekleri açısından en yüksek tutarlı destekleri yapan kurum olan KOSGEB yeni bir destek programına daha başladı. Bu program kapsamında KOSGEB tarafından başvuruları kabul edilenlere 2 Milyon TL’ye kadar destek ödemesi yapılacağı bildirildi. Programın amacının ise Türkiye’de karbon emisyonunun azaltılması ve 2050 yılında sıfır karbon hedefine katkı sağlanması olduğu bildirildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

KOSGEB’in açıklamış olduğu 2 Milyon TL destek programından işini kurmak isteyen vatandaşlar yararlanamayacaklar. Bu program sadece imalat sektörü ile bilgi ve iletişim sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki işletmelere yönelik yapılıyor. Hazırlanacak olan projelerde karbon emisyonunun azaltılmasına yönelik yenilikçi uygulamalar ile karbon emisyonunun izlenmesine yönelik sistemlerin önceliklendirilmesi gerekiyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

KOSGEB’in 2 Milyon TL destek programına katılmak isteyenlerin başvurularını ne zamana kadar yapabilecekleri de açıklandı. Buna göre şartları karşılayanlar 17 Haziran 2022 tarihine kadar başvuru işlemlerini yapabilecekler. Başvuru sisteminin 17 Haziran 2022 saat 23:59’da kapatılacağı bildirildi.

HANGİ ALANLARDA NE KADAR DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK?

Destek ödemelerinin üst limiti açıklanan proje kapsamında 2 milyon TL olarak bildirildi. Bu kapsamda nitelikli personel giderleri için 400 Bin TL ödeme yapılabilecek. Makine, teçhizat, donanım, hammadde, yazılım ve hizmet alımı giderleri için ise 500 Bin TL karşılıksız ödeme yapılabilecek. Ayrıca  makine, teçhizat, donanım, hammadde, yazılım ve hizmet alımı giderleri için ek olarak da geri ödemeli olması kaydıyla 600 Bin TL destek verilebilecek.

KOSGEB’in destek programı içerisinde sınai mülkiyet hakları gider desteği ise 200 Bin TL olarak açıklandı. Başvurusu onaylananlara test, analiz ve belgelendirme giderleri olarak da 200 Bin TL karşılıksız destek verilecek.

KOSGEB’in 2 Milyon TL’Lik destek programı içerisinde proje danışmanlık desteği 30 Bin TL, eğitim desteği 20 Bin TL, proje tanıtım desteği 20 Bin TL ve yurt içi – yurt dışı kongre, konferans, fuar ziyareti, teknolojik işbirliği ziyareti desteği olarak da 30 Bin TL ödeme yapılacak.

KOSGEB destek programının sürelerini 8 ay ile 24 ay olarak duyurdu. 2 Milyon TL tutarından karşılıksız destek almak isteyenler bu koşullarda hibe desteklerini alarak işlerini geliştirme imkanı bulabilecekler.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç