Korucu Maaşına Yeni Zam Meclise Geldi: İşte İstenen Rakam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Korucu Maaşına Yeni Zam Meclise Geldi: İşte İstenen Rakam

Son dakika haberi: Koruculara maaş zamı teklifi sonunda meclise geldi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Çalışma Hayatı 18 Kasım 2022 21:21 19
Korucu Maaşına Yeni Zam Meclise Geldi: İşte İstenen Rakam

Korucuların bu talepleri meclise iletildi.

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İçişleri Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçesi görüşüldü. Görüşülen bütçede MHP'den önemli bir adım geldi. Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı son dakika açıklamasında korucular için taleplerini ve beklenen düzenlemeleri aktardı.

İYİ PARTİ: 1 YILDA BİR ŞEY YAPILMADI

İYİ Partili Behiç Çelik yaptığı açıklamada korucularla ilgili, "Türk kimliğinin ve millî bütünlüğümüzün düşürüldüğü tehlikeye, suç ve terör örgütle riyle müc adelede yetersizliğe ve bireysel silahlanma, orman yangınları, trafik düzenlemeleri, korucuların sorunları gibi birçok konuya değinmiştim. Aradan tam bir yıl geçti, üzülerek görü yorum ki uyarı ve tavsiyelerin çoğu yerine getirilmemiştir" dedi.

GÜVENLİK KORUCULARI YASASI ÇIKMALI MAAŞLARI EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞINA ÇIKARILMALI

Kalaycı yaptığı son dakika açıklamasında güvenlik köy korucularına yönelik düzenlemelere değindi ve yapılan maaş zammının yeterli olmadığını, korucu maaşının en düşük memur maaşına endekslenmesi gerektiğini söyledi ve "Güvenlik korucularının aylık ücretlerinin asgari ücretin altına düşmesi hâlinde aradaki farkın tazminat olarak ödenmesi hükme bağlanmıştır. Kahraman güvenlik korucularımızın kendilerine özgü kanun çıkarılması , en düşük devlet memuru aylığı ve emekli ikramiyesi alabilmeleri ve harcırahlarının artırılması konusunda talepleri bulunmaktadır" ifadelerini kullandı. 

Korucu maaşı en düşük memur maaşına çıkarılırsa maaş 9 bin 100 lira civarında olur. Sizce yeterli mi? Aşağıdak yorum kısmından yazın.

Cumhur ittifakının ortağı MHP tarafındna verilen bu talepler İçişleri Bakanlığı tarafından not alındı. Sizce korucular için başka hangi düzenlemeler gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Koruculara ilişkin düzenleme geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (19)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Güvenlik korucularını sadece piyon olarak kullanıyorlar maşi beli değil istikakı beli değil görevi beli değil velhasıl bu ülkenin tüm yükü bizim sırtımızda hakımıza girenlerin boğazında kalsın inşallah..
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben sadece diyorum güvenlikkurucuları her zaman üvey evlat muamelesi gördü bundan sonra olmasin bu ulkede ayri gayrimizi olmasin bonu istiyoruz en az 12 bin olmasi getekir bizi bu kadar düşük layik gorrmeyin be
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Güvenik kuruculari devleti milleti için canını malını ve hatta ailesini ortaya hiç düşünmeden koyan ortaya koyan ve çok başarı elde eden en unemli 3 cü msb unsuru dur 9 bin tl ye mi layık gördünüz valla hi diyecek bişey yok en az 12 bin olmadi gerekir tazminat hakkı yıpranma hakkı bile yok br ALLAH tan revami
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Neden güvenlik korucu maaşları çok az neden düzeltme yapılmıyor emekli olduğunda neden tazminat alamıyorlar aktif olarak ta herzaman heryerden canı gönülle çalışıyorlar. Neyazık ki çok az maaş alıyorlar. İnşallah onlarda mahalle bekçileri gibi aynı sıtatüde olurlar.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bence 10 bin maş yeterli ama emeklilik geldiğinde tazminat almali