Koronada Yeni Dalga Geliyor: Maske Yasağı Geri Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Koronada Yeni Dalga Geliyor: Maske Yasağı Geri Geliyor

Son dakika haberi: Koronavirüs tedbirlerinin Avrupa'da Ekim ayında gelebileceği iddia edildi. İşte beklenen yeni dalga.

Sağlık 18 Haz 2022 20:36 2
Koronada Yeni Dalga Geliyor: Maske Yasağı Geri Geliyor

Koronavirüs tedbirlerinin Avrupa'da tekrar geri geleceği bildirildi.

Koronavirüs vakalarında son dönemlerce ciddi şekilde düşüşl yaşandı. Yaşanan düşüş sonrasında kurallar gevşetilmeye başlandı. Başta Avrupa'da daha sonra da vakalar düşünce Türkiye'de kurallar kaldırılmaya başlandı. 

Öncelikle kapatılan mekanlar açılmaya başlanırken daha sonra önce açık alanlarda, daha sonra kapalı alanlarda maske zorunluluğu kaldırıldı. Şu anda sadece hastanelerde maske zorunluluğu var.

Korona salgınında kısıtlamalar kaldırılırken bir son dakika iddiası daha geldi. Edinilen son dakika bilgilerine Almanya'da tedbirlerin Ekim ayında yeniden geleceğine, maske kuralının yeniden zorunlu olacağına yer verildi. 

Söz konusu iddianın Alman  Die Welt Gazetesi oldu. Gazetenin iddiasına göre Alman Hükümeti, Ekim ayından başlayarak Mart ayına kadar yeniden tedbirleri gündeme alacak ve kapalı mekanlarda maske yasağını geri getirecek. 

Maske zorunluluğu ülkede gündem olurken alınacak bu önlemlerin sert şekilde uygulanması bekleniyor.

KIŞIN YENİ KORONA DALGASI GELİYOR

Açıklamada bazı bilim insanlarının kış aylarında yeni korona dalgası bekelediği bildirildi. Bu tedbirlerin de bilim insanlarının açıklamaları doğrultusunda planlandığı iddia edildi

ÇİN'DE VAKA SAYISI

Son dönemlerde Çin'de vaka sayıları ciddi oranda arttı ve bu nedenle kısıtlamalar getirildi. Bu dalganın Avrupa ülkelerinde kış aylarında görülmesinin beklendiği öğrenildi. 

Türkiye'de de söz konusu durum Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından takip ediliyor. Olası bir artış durumda Koronavirüs Bilim kurulu yeni tedbirler alabilir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yersen 👍
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Türkiye de kimse kapanmaz artık. Kimse dinlemez bu saçmalıkları