Koronada Korkutan Son Dakika: COVİD Servisleri Yeniden Açılıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Koronada Korkutan Son Dakika: COVİD Servisleri Yeniden Açılıyor

Son dakika haberi: Son günlerde vaka sayılarında yaşanan sert yükseliş sonrası tedirgin eden açıklama geldi: Kovid servisleri açılıyor.

Sağlık 8 Tem 2022 11:58 1
Koronada Korkutan Son Dakika: COVİD Servisleri Yeniden Açılıyor

Bilim Kurulu Üyesi'nden son dakika açıklaması geldi: Kovid servisleri yeniden açılıyor.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Alper Şener bir açıklamada buludu. Şener yaptığı açıklamada aşılamanın üzerinden aylar geçtiğini ve bağışıklığın düşmeye başladığını, bu nedenle son günlerde korona vakalarının artmaya başladığını söyledi. Şener açıklamasında hastanelerde kapatılan korona servislerinin açılması için çalışmaların tamamlandığını söyledi.

İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Türkiye genelinde kovid vakalarının yeniden arttığını söyleyen Şener, Ekim ayında beklenen furyanın Temmuz ayında yaşanmaya başladığını söyledi. Uzmanlar, vatandaşların tedbirlere uymasını isterken Türkiye'de vaka artışlarında en yüksek oran Omicron'un alt varyantları olan BA.4 ve BA.5 olduğu bildirildi. 

4 ÜLKEDE TEDBİRLER GELİYOR

Son verilere göre vakaların artmaya başladığı Çin, İngiltere , Almanya ve İtalya'da yeni tedbirlerin gündeme alındığı biliniyor.

AŞININ ÜZERİNDEN ZAMAN GEÇTİ BAĞIŞIKLIK DÜŞTÜ

Korona aşısının üzerinden aylar geçtiğini söyleyen Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener, Yeni Şafak Gazetesi'ne konuştu ve vakaların yeniden artması sonrasu yeniden tedbirlerin gündeme gelebileceğini, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

"Vakaların nedeni, bağışıklık yelpazesinin daralmış olması." diyen Şener, "Aşılanma ve bağışık hasta grubu oranı düşüyor. Aşılamanın üstünden aylar geçti. Üçüncü veya hatırlatma dozunu yaptırmayanlar virüse duyarlı hale geldi. Bu arttıkça vaka sayıları artıyor. Küçük çocuklarda da pozitif vakalar arttı." ifadelerini kullandı.

KOVİD SERVİSLERİ YENİDEN GELİYOR

Açıklamasının devamında Şener, "Görev yaptığım hastanede Kovid artışlarına yönelik hazırlıklar tamamlandı." dedi ve kapanan korona srvisleri hakkında da "Kapanan Kovid-19 servisleri vardı, onlara yönelik hazırlıklar var. Daha önce bu servislerde çalışan personelin çalışma sistemine dönük planlamalar tamamlandı. Vaka tırmanışında ortalama 2-4 hafta arasında süreç yatış ve yoğun bakıma yansıyor. Tırmanış trendi 2 hafta oldu, sahada yoğun bakım hizmeti ve yatan hasta hizmeti anlamında lokomotif olan hastanelerde çalışmalar yapılıyor. Büyük ölçüde tamamlandı." ifadelerini kullandı.

Şener açıklamasında vatandaşların beklenen yeni dalgaya karşı tedbirli olmasını , sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

SON KORONA VERİLERİ

27 Haziran - 03 Temmuz 2022 TÜRKİYE HAFTALIK COVID-19 TABLOSU

VAKA SAYISI 57.113

VEFAT SAYISI 25

İYİLEŞEN SAYISI 30.478

TOPLAM VAKA SAYISI 15.180.444

TOPLAM VEFAT SAYISI 99.057

ÖNCEKİ HAFTA KAÇTI?

Önceki haftalarda vaka sayıları şu şekildeydi:

20 Haziran - 26 Haziran 2022 TÜRKİYE HAFTALIK COVID-19 TABLOSU

VAKA SAYISI 26.635

VEFAT SAYISI 17

13 Haziran - 19 Haziran 2022 TÜRKİYE HAFTALIK COVID-19 TABLOSU

VAKA SAYISI 10.954

VEFAT SAYISI 19

13 Haziran - 19 Haziran 2022 TÜRKİYE HAFTALIK COVID-19 TABLOSU

VAKA SAYISI 7.556

VEFAT SAYISI 20

30 Mayıs - 05 Haziran 2022 TÜRKİYE HAFTALIK COVID-19 TABLOSU

VAKA SAYISI 7.322

VEFAT SAYISI 19

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ya inanmayın Allah aşkına hepsi oyun , insanları tam aşılayamadılar tabi.