Koronada Korkulan Oldu: Türkiye'de 6. Dalga Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Koronada Korkulan Oldu: Türkiye'de 6. Dalga Başladı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan korkutan açıklamayı yaptı.

Sağlık 15 Tem 2022 12:53 1
Koronada Korkulan Oldu: Türkiye'de 6. Dalga Başladı

Mehmet Ceyhan'dan son dakika açıklaması: Gerçek vaka sayısı çok yüksek.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan güncel korona tablosunun ardından yeni bir açıklama geldi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan yaptığı son dakika açıklamasında koronada 6'ncı dalganın geldiğini söyledi. 

HAFTALIK VAKA SAYISI 117 BİN OLDU

Dün açıklanan son koronavirüs tablosuna baktığımızda haftalık 57 binlerde olan vaka sayısınıun bir hafta içinde 117 bin 95 seviyesine çıkarak ciddi bir yükseliş gösterdiği görüldü. Yaşanan vaka artışı korkuturken bir son dakika açıklaması geldi.

Artan vakalarla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Ceyhan, vaka sayısının açıklanandan 6 kat daha fazla olduğunu söyleyerek, "Biz maalesef 5 dalga yaşadık 5 dalgada da vakalar azalırken 'salgın bitti' diye sevinip bütün önlemleri kaldırdık. Sonunda bir sonraki dalgaya yakalandık. Şu anda da 6. dalgada vaka sayılarının arttığı dönemdeyiz" dedi ve vakaların resmi verilere göre 40 kat daha fazla olduğunu söyledi. 

Halk Tv canlı yayınında açıklamalkarda bulunan"Ceyhan,, TTB'nin yaptığı çalışmanın eksik bir çalışma olduğunu söyleyerek, "Çünkü aile hekimlerine sormuşlar. Vaka sayısı iki katı falan değil, vaka sayısı en az 40 katı. Çünkü bizden daha düzgün ve çok daha fazla test yapan ülkelerde bile yirmi de birini bulabiliyoruz diyor. Aile hekimleri üzerinde yapılan çalışmada belirtisi az olduğu için test kriterlerine uymadığı için test yapılmayan hastalardan bahsetmiyor. Onlar bizm pozitif bulduğumuz bakanlığın sayı olarak eksik açıkladığı rakamlardan bahsediyor" ifadelerini kullandı.

GÜNLÜK VAKA SAYISI EN YÜKSEK SEVİYEDE

Günlük vaka sayılarına bakıldığında, diğer dalgalara oranla en yüksek vakaların geldiğini söyleyen Ceyhan, "Bütün o dalgaları düşünürseniz en yüksek dalgayı yaşıyoruz. Bu mutasyonların bitmesini beklememek lazım. Ancak virüsün bulaşmasına neden olacak mutasyonlar olmazsa bitebilir. Şu anda 100'e kadar virüs rapor edildi. Bunların 40 tanesi artık önemi kalmadı diye takipten çıkarıldı. Şu anda hala takip edilen ama halkın bilmediği potansiyel bir dalga oluşturma olasılığı olan yeni varyanlar var. Örneğin, BA.2.75 dediğimiz bir varyant bir kıpırdanmaya neden oluyor. Bu da yayılırsa 7. dalga olacak. Bazen sonbaharda artacak deniyor ama salgının zamanı olmaz" dedi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sağlığımız için ne gerekiyorsa vakalar çoğalmadan diyorum ama şuan vskalar çok yüksek önceki haftalara oranla biran önce bilim kurulumuzun vereceği karar önemli bizler için çünkü onşar bu virüsün ne kadar zarar verip vermeyeceğini daha iyi kestirebilir o yüzden bilim kurulumuz da duruma göre bir açıkşama yapacağını biliyoruz.Yinede bizler sanki eski dönem de olduğu gibi sıkı sıkıya tedbirimiz alırsak virüsün yatılmasını engellemiş oluruz özellikşe kapalı alanlsr ve otobüs, dolmuş hastane vs gibi yerlerde kesin maske takmamız fayda verecektir diye düşünüyorum ve uöarım en kısa zaman da bu virüs belasından kökünden kurtuluruz toplum olarak ve artık virüsün iyice araştırılması gerektiğini düşünerek sonuç odaklı ilaçlar üretilmelidir.