Korkutan Uyarı Geldi! Cehennem Sıcaklıkları Geliyor...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Korkutan Uyarı Geldi! Cehennem Sıcaklıkları Geliyor...

Bu tarihlere dikkat! Meteoroloji’den sıcak hava uyarısı geldi.

Yaşam 26 Tem 2022 18:33 0
Korkutan Uyarı Geldi! Cehennem Sıcaklıkları Geliyor...

Bu tarihlere dikkat! Meteoroloji’den sıcak hava uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahminlerini yayınladı. Buna göre çok sıcak günler geliyor. Bazı şehirlerde sıcaklık 40 dereceyi aşacak. Uzmanlar öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması uyarısında bulunuyor.

Meteoroloji’den yapılan açıklama şu şekilde;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Kars ve Ardahan çevreleri, Sakarya’nın kıyı kesimleri ile Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklığın Doğu Anadolu’da 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

GÖLGEDE 46 DERECE SICAKLIK

Uzman isim Kerem Ökten sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gölgede 46 derece. Yanlış duymadınız. Aydın’da 3 Ağustos’ta 46 derece sıcaklık bekleniyor. İzmir ve Manisa 43 – 44 dereceleri görecek. Ve maalesef özellikle Aydın’da rüzgar nerdeyse hiç esmeyecek. İzmir’in Ağustos ayı sıcaklık rekoru 12 Ağustos 2002’de 43.0 derece.

SAAT 10-16 ARASI DIŞARI ÇIKILMAMALI

Adana’da Çarşamba ve Perşembe günleri sıcaklık 40 dereceyi aşacak. Sonraki günler de hep sıcak; fakat Çarşamba ve Perşembe günleri risk daha yüksek. Saat 10 – 16 arası dışarı çıkılmamalı ve bol su tüketilmeli.

İstanbul’da Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri Kilyos, Şile ve Ağva’ya gidilmemeli. Rüzgar kuvvetli. Pazar ve Pazartesi gidilebilir. Özellikle Pazartesi günü çok bunaltıcı olacak. Yaprak kımıldamayacak.

Edremit, Altınoluk, Gömeç, Ezine, Burhaniye, Ayvacık ve Ayvalık tatil için uygun olmaya devam edecek. Ufukta Fırtına yok. Perşembe, Cuma ve Cumartesi rüzgar biraz hızlı, sadece Ezine ve Ayvacık tarafında kuvvetli esecek.

Ağustos 2. Haftası Afrika ve Basra’dan gelecek sıcaklar ülkemiz üzerinde çarpışacak. Sıcaklığın Marmara’nın tamamında gölgede 40, Ege’de yer yer 50 dereceye çıkma ihtimali var. İç Anadolu ve Akdeniz de kavurucu sıcakların etkisi altına girecek…

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç