Korkutan Uyarı: Büyük Döviz Kuru Krizi Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Korkutan Uyarı: Büyük Döviz Kuru Krizi Geliyor

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer yaptığı son dakika açıklamasında dev bir kur krizinin yolda olduğunu söyledi.

Döviz 13 Ekim 2022 00:28 0
Korkutan Uyarı: Büyük Döviz Kuru Krizi Geliyor

Dev kur krizi geliyor.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer yaptığı son dakika açıklamasında döviz kuru krizine dikkatleri çekti ve tedirgin eden önemli açıklamalarda bulundu. Geçer yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hem buügnün hem yarının en önemli konusu Amerika'da 13 Ekim'de açıklanacak olan enflasyon.  Niye bugün ve yarın? Çünkü bugün üretici enflasyonu açıklandı. Beklentilerin bir tık üzerinde geldi. Yarın ki enflasyon da beklentilerin üzerinde gelirse, zaten çekirdek enflasyon da yükseliş eğilimini koruyor. Toplamda sıkıntıyı büyütecek gibi görünüyor. Bu da Fed'in daha fazla faiz artıracağını gösteriyor. Avrupa da faiz artırımları yapacak Ama yetişemeyecekler. Bugün açıklanan ÜFE'de parite biraz daha geri çekildi.

Tekrar ediyorum yarın eğer beklentilerin üzerinde bir enflasyonla karşı karşıya kalırsan paritedeki düşüş eğiliminin daha da hızlandığını göreceğiz. Bu arada dünyada ne konuşuluyor? IMF, Dünya Bankası, önemli bankaların ana gündem maddesi Amerika'daki efnalsyon ve Merkez Bankalarının ne zamana kadar faiz artıracağı. İngiltere'de derin bir resesyon bekleniyor. Tüm bunlar bir araya geldiğinde 2023 yılının 2022'den çok da iyi geçmeyeceğini, en azından ilk yarıda ciddi sıkıntılar olabileceği görünüyor.

TCMB rezervleri düşüyor. Üretimde veriler düşüyor. İhracatın ithalatı karşılama oranı her geçen gün azalıyor. Cari açık verileri de ciddi bir ödemeler krizi dengesine doğru gittiğini gösteriyor. 

JP Morgan diyor ki Amerika 6 veya 9 ay sonra resesyona girer diyor. Bu iyi bir haber. Daha fazla  faiz arttırma deniyor. Ama Fed bunları dinlemez. Faiz artırımı devam edecek. 

Goldman 'dan da bir açıklama geldi ve güvercin Fed'in kısa sürede görülmeyeceğine yer verildi. 

Merkez Bankası rezervlerimiz daha sert düşüyor. Hem de ödemeler dengesi krizine doğru ilerliyoruz. Sadece bu 2 madde bile kurun kontrolsüz bir şekilde katlayarak yükselmesine neden olabilir. Çok ciddi kur atakları görebiliriz."

Açıklamanın devamı ve döviz hakkında detaylı analiz aşağıdaki videoda: 

DOLAR KAÇ TL?

Dolar kuru şu sıralar 18 lira 55 kuruş seviyesinde seyrediyor. 

ABD ENFLASYONU SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Amerika Birleşik Devletleri'nde enflasyon TSİ 15.30'da açıklanacak.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com döviz, altın, kripto paralar, borsa ve emtialar konusunda herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç