Korkutan Açıklama: ABD, 4.5 Trilyon Doları Piyasadan Çekecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Korkutan Açıklama: ABD, 4.5 Trilyon Doları Piyasadan Çekecek

Son dakika haberi: Ünlü ekonomist Zelyut yaptığı son dakika açıklamasında ABD'nin 4.5 trilyon doları piyasadan çekeceğini söyledi.

Döviz 22 Mayıs 2022 20:49 0
Korkutan Açıklama: ABD, 4.5 Trilyon Doları Piyasadan Çekecek

Korkutan açıklama: ABD, piyasadan 4.5 trilyon dolar para çekecek.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, önceki gün KRT TV ekranlarında dün yayınlanan ve Semra Topçu'nun sunumu ile ekranlara gelen Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programına katıldı ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

BÜTÇE AÇIĞI REKOR KIRIYOR

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildikten sonra bütçe açığının ciddi oranda arttığını söyleyen Zelyut, "2017 yılının tamamında 47 milyar lira açık verirken şimdi bir ayda 50 milyar lira açık veriyorsunuz" dedi.

ABD 4.5 TRİLYON DOLARI PİYASADAN ÇEKECEK

Pandemi döneminde para basıp piyasaya süren ABD'nin bu parayı piyasalardan geri çekeceğini açıklayan Zelyut, “Açığı kapatmak zorunda olan iktidar, elinden gelen her şeyi yapıyor. Kur korumalı gibi, haftaya yeni bir ürün çıkıyor. İç talebin dolara gitmemesini sağlamaya çalışıyor ama hesaplayamadıkları şu; Türkiye’de doları yukarı çıkartan dinamik, sadece halkın enflasyonu görüp ‘dolar alayım’ demesi değil. Dünyada çok büyük bir kırılma yaşandı. AKP 2013’te ıskalamıştı, yine ıskaladı. Salgın döneminde Amerikalılar 4,5 trilyon dolar para bastı ve bu, Amerika’da ‘40 yılın enflasyonu’ dediğimiz 8,3 gibi bir rakama çıkarttı. Şimdi Amerikalılar diyor ki ‘Biz bu parayı geri çekeceğiz, çok agresif olabiliriz’ dediler; ‘Bizden öyle 25 baz puan falan beklemeyin’. Bu olduğu zaman dolar-TL’yi, kur korumalıyla, enflasyona endeksli bonoyla ya da başka farklı süper bonolarla falan tutamazsınız.” ifadelerini kullandı.

DOLAR NE KADAR?

Dolar kuru şu sıralar 15.90 TL seviyesinden işlem görüyor. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç