Korkunç iddia: Öğretmenden 6 ilkokul çocuğuna iğrenç istismar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Korkunç iddia: Öğretmenden 6 ilkokul çocuğuna iğrenç istismar

Adana'da meydana gelen olayda 6 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmen hakkında 135 yıl hapis isteniyor.

Yerel Haberler 26 Mayıs 2024 0
Korkunç iddia: Öğretmenden 6 ilkokul çocuğuna iğrenç istismar

Adana'da feci olay: 6 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmene 135 yıl hapis istendi.

Duyunca tüylerinizin diken diken olacağı olayın bu seferki adresi Adana oldu. Adana'da bir ilkokulda Din Kültürü öğretmeni, 6 kız çocuğuna cinsel saldırıda bulundu. İşte yaşanan olay hakkında gelen son dakika bilgileri.

Adana'da bir ortaokulda okuyan 6 kız öğrenci, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni C.C.'nin kendilerine sınıf içerisinde istismarda bulunduğunu söyledi ve bu durumu ailelerine anlattı.

Duydukları karşısında şok geçiren aileler hemen soluğu savcılıkta aldı. 11 Mayıs tarihinde tutuklanan öğretmenin yargılaması başladı. Gelen son dakika açıklamasında C.C. adlı öğretmen hakkında 12 yaşından küçük çocuklara cinsel istismar suçundna iddianame hazırlandı ve iddianame, Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Savcı, öğretmen hakkında her kız çocuğu için 22 yıl 6'şar ay hapisten toplamda 135 yıl hapis istedi.

KIZ ÇOCUKLARININ İFADELERİNE YER VERİLDİ

Hazırlanan iddianamede Pedagog eşliğinde çocukların alınan ifadelerine yer verildi.

Öğrencilerden biri, öğretmenin birinci dönem sonundan bu yana sürekli olarak kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Öğretmenin, vücudunun özel yerlerine dokunduğunu, kendisi kaçmasına rağmen öğretmenin “Sen benden neden ayrılıyorsun, gel yanıma" dediğini ve belinden tutarak kendisine çektiğini söyledi.

Bir başka öğrenci ise sınıfta devamlı ders sırasında öğretmenin kendisine dokunduğunu ve vücudunun farklı yerlerine bazen yavaş, bazen de hızlı şekilde vurduğunu söyledi.

Bir diğer öğrenci, öğretmenin 5. sınıfın başından beri vücuduna dokunmaya başladığını, birinci dönemin sonuna kadar öğretmeninin omzuna dokunduğunu, ikinci dönem ise farklı bölgelerine dokunduğunu söyledi.

Kız çocuğu, son 2 aydır öğretmenin dua okurken bile vücudunu ellediğini ve kendisine doğru çektiğini söyledi.

ELBİSE DEĞİŞTİRİRKEN SINIFA GİRDİ

E.K. adlı kız çocuğu ise dua okuyamadığı zaman omzundan tutup kendisini sarstığını ve vücuduna önce hızlı, sonra yavaş şekilde vurduğunu söyledi.

Öğretmenin kendileri ile adet hakkında konuştuğunu, bazı öğrencileri dua okuduğu sırada kendisine çektiğini söyledi.

Beden eğitimi dersi öncesi kıyafet değiştirdikleri sırasında öğretmenin sınıfa aniden girdiği de iddia edildi.

Diğer öğrenciler de benzer ifadeler verdi.

ÖĞRETMEN REDDETTİ

Öğretmen, ifadesinde bu suçlamaları reddetti.

SAVCI NE DEDİ?

Savcı, iddianamede olay ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Söz konusu eylemleri mağdurlara yönelik olarak farklı tarihlerde birden çok kez işlemiş olması nedeniyle hakkında zincirleme suç hükümlerinin uygulanması gerektiği şüphelinin suçtan kurtulmaya yönelik savunmasına itibar edilmediği, mağdurların anlatımlarının birbirlerini doğruladıkları, tanıkların şüphelinin temaslı eylemde bulunduğuna ilişkin anlatımlarının bulunduğu, şüphelinin mağdurların omuzlarına sadece uyarma amacıyla dokunduğunu beyan ettiği, bu kapsamda mağdurların öğretmeni olan şüphelinin üzerine atılı suçun sabit olduğu anlaşılmaktadır. Şüphelinin yargılanmasının yapılarak kanun maddelerine göre 6 kez cezalandırılmasına, şüpheli hakkında güvenlik tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur"

Duruşma önümüzdeki günlerde görülecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç