Konya'da Doktorlar Hakkında Vaazda Skandal Sözler Söyleyen İmam İlk Defa Konuştu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Konya'da Doktorlar Hakkında Vaazda Skandal Sözler Söyleyen İmam İlk Defa Konuştu

Konya'da konuşan imam doktorlar hakkında skandal sözler söylemişti. Sözleri tepki çeken imamdan ilk açıklama geldi.

Yaşam 12 Tem 2022 18:59 0
Konya'da Doktorlar Hakkında Vaazda Skandal Sözler Söyleyen İmam İlk Defa Konuştu

İmamdan açıklama: Sözlerim kesildi.

Geçen hafta meydana gelen olay tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinin ardından doktorlar grev kararı aldı. Grev kararının ardından bir camide hutbede imamın söylediği sözler tepki çekti.

İmam verdiği hutbede şu ifadeleri kullandı:

“Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapmadı. Günlük iğne yaptıracak, serum alacak adam var, tedavi olacak adam var. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Bu neyi getirir? Doktorların daha fazla öldürülmesini gerekir. Bu tahriktir.

Geçen hafta anlatmadım mı kadın cinayetlerini. Televizyonlarda göstere göstere kadın cinayetlerini çoğalttık. Bu neyi getirir yani? Vardın, hastaneden boş döndün. İğne yaptıracaksın, oğlun ölecek evinde. Doktor da dedi git bugün grevdeyiz. Öldürmez misin, dövmez misin, sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim. Kimse istemez bir doktorumuz öldürülsün, polisimiz askerimiz şehit olsun. Ama devlette devamlılık esası var."

AÇIĞA ALINDI

Konuya ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı, bir müfettiş görevlendirdi ve olayla ilgili inceleme başlattı. TELE1'in haberine göre yürütülen soruşturma kapsamında Ahmet Gür açığa alındı.

SÖZLERİ KESİLDİ DİYOR

Mahallenin muhtarı Sait Tepe ise yaptığı açıklamada, “Açığa alındı. Müfettişler geldi buraya. Şu an camiye gitmiyor zaten” dedi ve “Pişman olmuştur tabii ki. Sözlerim kesildi diyor. Ben başında ‘bu bir katliam’ dedim diyor. ‘Bunu yapanlar… Böylesine bir katliam yapamazlar’ dedim diyor” ifadelerini kullandı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç