Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Osman Nuri Çelik Kimdir, Nerelidir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Osman Nuri Çelik Kimdir, Nerelidir?

Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Osman Nuri Çelik'in ataması yapıldı.

Yaşam 15 Eylül 2022 16:19 2
Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Osman Nuri Çelik Kimdir, Nerelidir?

Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Osman Nuri Çelik atandı.

15 Eylül 2022 tarihli Resmi gazete sayısında yayınlanan kararda Prof. Dr. Osman Nuri Çelik Konya Teknik Üniversitesi Rektörlüğü görevine atandı. Söz konusu karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan'ın imzası ile yayınlandı ve yürürlüğe girdi. 

PROF. DR. OSMAN NURİ ÇELİK KİMDİR?

1 Haziran 1963'te Akşehir'de doğan Osman Nuri Çelik, lise öğrenimi Konya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde yaptı. Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde, yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesinde Ulaştırma Mühendisliği'nde tamamladı.
1985-1998 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak görev yapan Çelik, 1991-1996 yıllarında Leeds Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalıştı.

Çelik, Selçuk Üniversitesi'nde1998-2006 yılları arasında yardımcı doçent, 2006-2011 yılları arasında doçent olarak görev yaptıktan sonra 2011 yılında profesör oldu.

Selçuk Üniversitesi'nde ana bilim dalı başkanlığı, Trafik Kazalarını Araştırma Uygulama Merkezi müdürlüğü ve bölüm başkanlığı yapan Çelik'in 10'u uluslararası hakemli 13 makale, 31 bildiri, 3 proje yürütücülüğü, 24 tez yönetiminde imzası bulunuyor.

Prof. Dr. Osman Nuri Çelik'in İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Konya Şubesi, Yollar Türk Milli Komitesi'nde de üyelikleri bulunuyor. 

Son dakika haberlerinden, resmi gazete haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Fotoğrafı duzeltmissiniz. Ama bilgiler hala yanlış
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Merhaba, Verdiğiniz bilgiler yaklaşık bir buçuk yıl önce vefat eden arkadaşımız hocamız ESOGÜ'den rahmetli Prof. Dr. Osman Nuri ÇELİK'e aittir. Haberinizin düzeltilmesini ve haberlerinizin doğruluğunun sağlanmasını önemle rica ederim. İyi çalışmalar dileklerimle saygılar sunarım. Prof. Dr. Nimetullah BURNAK (E)