Konya Büyükşehir Belediyesi Şivlilik ne zaman, başvuru formu 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Konya Büyükşehir Belediyesi Şivlilik ne zaman, başvuru formu 2023

Konya Büyükşehir Belediyesi Şivlilik başvurusu nasıl yapılır? Şivlilik ne zaman olacak? Hediyeler ne zaman dağıtılacak?

Yerel Haberler 18 Ocak 2023 08:21 7
Konya Büyükşehir Belediyesi Şivlilik ne zaman, başvuru formu 2023

Son dakika: Konya Şivlilik başvuru formu nedir? Nereden ulaşabilirim?

İslam Alemi tarafından kutsal olarak kabul edilen üç ayların yaklaşması ile birlikte şivlilik tarihi açıklandı. 2022 yılında şivlilikte yüz binlerce çocuğa oyuncak dağıtılmıştı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından daha önce 20 bin çocuğa şivlilik çantası hediye edilmişti. Bu sene rakam 5 kat arttırıldı ve bu sene 100 bin çanta dağıtılacağına yer verildi.

BU SENE OKULLARDA DAĞITILACAK

1, 2, 3, 4. sınıflarda okumakta olan öğrenciler ile anaokulu öğrencisi 200 bin çocuğa şivlilik hediyesi dağıtılacak. 20 Ocak 2023 tarihinde okullarda dağıtım olacak.

İÇİNDE NE VAR?

Söz konusu kutunun içinde hama boncuk oyunu, kalp tangram oyunu, snake yüzükler oyunu, yüzük sıralama oyunu ve altıgen taş eşleştirme oyunundan oluşan bilim seti yer alıyor. Bunun yanı sıra yaylı makas, oyun hamuru, sıvı yapıştırıcı ve keçeli kalemden oluşian atölye etkinlik seti, sütlü krema dolgulu çikolata, kuruyemiş, portakal jöleli tarçınlı bisküvi ve çikolata kaplamalı aromalı kek yer alacak. 

Bunun yanı sıra söz konusu kutuda 48 sayfadan oluşan etkinlik kitabı da yer alıyor.

2022 yılında 123 bin 682 çoğuca şivlilik hediyesi verildiğini açıklayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bugüne kadar toplamda 332 binden fadzla çocuğa şivlilik hediyesi verildiğini söyledi.  Başkan Altay, “Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklarımıza şivlilik sevinci yaşatmanın heyecanını duyuyoruz. Konya’mızın 31 ilçesindeki tüm anaokulu öğrencilerimiz ile ilkokul 1. 2. 3. ve 4’üncü sınıfa giden toplam 200 bin öğrencimize karne günü şivliliklerini hediye edeceğiz. 31 ilçemizdeki tüm okullarımıza cuma günü çocuklarımıza dağıtılmak üzere hediyeleri teslim ediyoruz. Amacımız hem şivlilik geleneğini yaşatmak hem de çocuklarımızın ara tatile mutlu girmelerini sağlamak. Büyükşehir olarak bu özel günde yavrularımızı mutlu etmek için gayret ediyoruz. Onların mutluluğu şehrimizin mutluluğu demek”  dedi.

ŞİVLİLİK NE ZAMAN?

25 Ocak 2023 Çarşamba akşamı Fener alayı olacak ved 26 OCak 2023 tarihinde çocuklar şivliliklerini toplayacak. 

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Haksizlik diye dusunuyorum evde oln cocuklar onlarinda hakiydi arimcilik olmus bazilari sevinirken bazilarinida uzdunuz boyle olmamaliydi .
Ziyaretçi 15 Ay Önce
benim kızım da 5. sınıfa gidiyor çok ağladı çok üzüldü aynısı oda istiyor yiğenimde 6. sınıfa gidiyor bizde çocuğuz bizde isteriz diyorlar
Ziyaretçi 15 Ay Önce
31 ilçede dağılacak diyorsunuz ilçelere niye dagitilmadı
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Orta okullu çocuklara ne den dagitmiyor
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Ben ortaokul 1'e gidiyorum ve ben de şivlilik hediyesi almak istiyorum