Konutta Rekor Türkiye'de: Satışlar Patladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Konutta Rekor Türkiye'de: Satışlar Patladı

Sıfır ve ikinci el konut alım satım istatistikleri yayınlandı ve Türkiye, konut satış oranı en çok artan ülke oldu.

Emlak 28 Tem 2022 23:57 0
Konutta Rekor Türkiye'de: Satışlar Patladı

Son Dakika: Emlakta fiyatlar rekor kırdı ama satışlar da rekor kırıyor.

Konut fiyatları ile ilgili son dakika açılaması geldi ve tdünyada konut satış istatistikleri karşılaştırması yapıldı. Ypaılan karşılaştırmaya baktığımızda tüm dünyada konut satışlarında geçen senelere göre düşüş görülürken Türkiye'de yükseliş dikkatleri çekti.

Coldwell Banker adlı şirket tarafından yayınlanan istatistiklere baktığımızda Amerika'da 2022 yılının ilk yarısında 2. el konut satışlarında yüzde 7 gerileme görüldü ve satış sayısı 34.3 milyon seviyesinde oldu. Kanada'da düşüş yüzde 19 oldu ve 303 bin 6 tane ev satıldı. İngiltere'de ise konut satışının yüzde 23 azaldığı ve 630 bin 170 konut saıtşı olduğu görülüyor. Hollanda'da ise düşüş oranı yüzde 23.5 seviyesinde oldu. İlk 6 ayda bu ülkede 91 bin 305 adet ev satışı oldu.

Diğer ülkelere baktığımızda Fransa'da satışların yüzde 9 gerilediği, Çin'de de satışlarda düşüş olduğu bildirildi.

Artış olan ülkelere baktığımızda ise İspanya'da ev satışları yüzde 22 arttı ve 221 bin 511 ev satışı olduğu belirtldi. Portekiz'de de artış yüksek oldu. Yüzde 25.8

TÜRKİYE

Türkiye'de ise konut satış oranı yüzde 41 arttı ve 726 bin evin satıldığına yer verildi. Satılan konutların detaylarına baktığımızda ise satılan sıfır konutların 208 bin satıldığı, ikinci el konutların ise 517 bin sattığı görüldü. Son kredi düzenlemesinden sonra satışların daha da artabileceği bildirilmiş, ancak bankaların parasal sıkılaşma kapsamında daha az kredi vermesinin buna izin vermeyeceği belirtildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç