Konut ve kira krizi çözülmeden düzelme olmaz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Konut ve kira krizi çözülmeden düzelme olmaz

TÜİK tarafından bir açıklama yapıldı ve harcama verileri duyuruldu. Hane halkı, gelirinin büyük çoğunluğunu konut ve kiraya veriyor.

Emlak 11 Haz 2024 0
Konut ve kira krizi çözülmeden düzelme olmaz

Hane halkı ekonomisi, konut krizinin çözülmesi ile giderilir.

TÜİK tarafından veriler yayınlandı ve hane halkı gelirinin en fazla gittiği kalemin konut ve kira masrafları olduğu ortaya çıktı.

2023 yıl sonu verilerine göre Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamaların içinde yüzde 23.9 ile en fazla harcama konut ve kira harcamalarına, ikincisi ulaştırma harcamalarına giderken 3. sırada gıda ve alkolsüz içecek harcamaları yer aldı.

EN DÜŞÜK SİGORTAYA GİDİYOR

Geliri zaten düşük olduğu için özel sigortalar yaptıramayan vatandaşlar, finansal hizmetlerden de mümkün olduğunda az faydalanıyor. Bu nedenle en düşük hane halkı harcaması yüzde 0.8 ile bu kalemde.

Glen paranın yüzde 1'lik kısmı eğitim hizmetlerine giderken vatandaşların gelen parasının sadece yüzde 1.9'luk kısmı eğlence ve spor ile kültür harcamalarına gidiyor.

Hane halkının aylık ortalama yüketim harcaması 24 bin 383 lira olurken eşdeğer fert başına harcama 12 bin 521 lira olarak tahmin edildi.

Harcamaların yüzde 23.9'u konut ve kiraya

Yüzde 21.9'u ulaştırmaya

Yüzde 20.6'sı gıda ve alkolsüz içeceklere,

yüzde 6.5'i mobilya ve ev eşyalarına,

Yüzde 5.9'u lokanta ve konaklama hizmetlerine,

Yüzde 5.4'ü ise giyim ve ayakkabıya gidiyor.

BARINMA KRİZİ ÇÖZÜLÜRSE ÇOĞU ŞEY DÜZELİR

Bu tabloya göre baktığımızda en fazla harcama kalemi olan konut ve kira krizinin çözülmesi ile hane halkının yaşam kalitesi az da olsa artırılır.

Sizce bu sorunlar arasında çözümü en acil konu hangisi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç