Konut, Taşıt, İhtiyaç, KOBİ... Deprem bölgesine kredi yağdı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Konut, Taşıt, İhtiyaç, KOBİ... Deprem bölgesine kredi yağdı

Deprem bölgesine yönelik başlatılan kredi kampanyalarına rekor düzeyde bir başvuru oldu. Vatandaşlar, esnaflar kredilere sarıldı.

Kredi 22 Mayıs 2023 10:54 0
Konut, Taşıt, İhtiyaç, KOBİ... Deprem bölgesine kredi yağdı

Deprem bölgesinde yaşayanlara dev kredi paketleri.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremlerden sonra bölgeye birçok destek ve yardım gönderildi. Bu kapsamda bankalar da kredi kullandırımı için harekete geçti ve deprem bölgesine pozitif ayrımcılık yapıldı. Deprem bölgesindeki vatandaşlara ve esnaflara dev kredi paketleri sunuldu. Bir kısmı geri ödemesiz ce uygun faizle kullandırılan kredilere rekor düzeyde başvuru geldi.

Merkez Bankası'nın açıkladığı Finansal İstikrar raporuna baktığımızda deprem bölgesindeki kredi gelişmeleri kısmında, kredi kullanımında yaşanan artış dikkatleri çekti.

Deprem bölgesindeki vatandaşlara ve burada faaliyet gösteren müşterilere yönelik uygun koşullarda kredi paketi hazırlayan bankalar, milyarlarca lira kredi verdi. Deprem illerinin 2023 yılı ocak ayı itibarıyla toplam TL ticari kredi bakiyesi 397 milyar TL, yabancı para kredilerin TL karşılığı ise 167 milyar TL oldu. Böylece toplam ticari kredi bakiyesi 564 milyar TL oldu.

Şubat ayında kredi artışı 12.5 milyar lira olurken mart ayında ilgili artış 29.8 milyar lira seviyesine kadar çıktı. Deprem illerindeki kurumsal kredilerin menkul kıymet tesisinden muaf tuutlması bunda etkili oldu. Bireysel kredilerde 10.3 milyar lira olan Şubat artışıi Mart ayında 35.2 milyar liraya kadar çıktı ve Şubat ayında 22.8 milyar lira seviyesinde bir kredi kullandırımı olmuş, kredi 3 kat artmıştı.

Bölgede bankaların hem esnaf hem de vatandaşlara yönelik kredi kampanyaları devam ediyor.

Finans7.com | Anlara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç