Konut Satışlarında Düşüşün 4 Nedeni Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Konut Satışlarında Düşüşün 4 Nedeni Açıklandı

Konut satışlarında düşüşün 4 nedeni açıklandı. İşte satışların Temmuz'da düşmesinin nedeni.

Emlak 17 Ağu 2022 22:13 0
Konut Satışlarında Düşüşün 4 Nedeni Açıklandı

Konutta satışların düşmesinin 4 nedeni açıklandı.

Konut satış istatistikleri açıklandı. Dün açıklanan rakamlara baktığımızda konut satışları aylık bazda yüzde 37,6, geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 12,9 azaldı ve 93 bin 902  seviyesinde geldi. 

Konu ile ilgili açıklama yapan sektör temsilcileri, satışların düşmesinin altında 4 nedeni kamuoyuna duyurdu. 

Bunun ilk sebebine baktığımızda Temmuz ayındaki tapu işlemlerinin yapılabileceği gün sayısının düşük olması. Bayram ve 15 Temmuz 'un birleştirilmesi ile resmi tatilin 9 güne çıkarılması , satışların düşmesinde etkili olduı.

32 Haziran 2022 tarihinde yayımlanan Konut Kredilerinde Kredi/Değer oranı ile ilgili karar da satışları düşürdü. Söz konusu karar ile ipotekli satışlar düştü. Haziran ayında toplam satılan evlerdeki ipotekli ev oranı yüzde 27 seviyesinde iken Temmuz ayında yüzde 20 seviyesinde geldi. 

Bir diğer neden ise artan konut fiyatları. Vatandaşlar , daha fiyatların ne kadar artacağını çaresizlik içinde izliyor. Fiyat artışlarının sonuna gelinmesi ve zamlarda yavaşlama görülmesi de satışları azalttı.

Bir diğer neden ise evlerin gelirlerinin artması ama yüksek gelen enflasyon nedeniyle alım gücünün her geçen gün daha da azalması olarak gösterildi. Temmuz ayı işgünü sayısı ve yaz tatillerinin yoğun olduğu bir ay olması nedeniyle trend değişimini doğru okuyabileceğimiz bir ay olmayabilir.

Son dakika haberlerinden, emlak, toki haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç