Konteyner başvuru sonuçları hakkında açıklama geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Konteyner başvuru sonuçları hakkında açıklama geldi

Son dakika haberi: Konteyner kentlerle ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Soylu depremde yakınlarını kaybedenlere öncelik verileceğini söyledi.

Emlak 9 Mart 2023 15:02 0
Konteyner başvuru sonuçları hakkında açıklama geldi

Son dakika: Konteyner kentlerde kimlerin kalacağı açıklandı.

Barınma başvurusu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada konteyner kentlerle ilgili bilgilere yer verirken taşınma yardımının detaylarına da değindi. 

Konteyner kentlerde ikamet edecek vatandaşların, yakınlarını kaybeden vatandaşlar olacağını söyleyerek, onlara öncelik verileceğini söyledi. Bakan Soylu yaptığı açıklamada, “Yakınları ahirete irtihal eden vatandaşlarımıza konteyner kentlerde öncelik veriyoruz. Ondan sonra da yaşlılar, engelliler, şehit aileleri ve ardından da devletin uzun süredir yardımda bulunduğu insanları sıralayarak ev sahibi ve kiracılara bir arada konteyner planlaması yaparak devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatadaşların evlerinin hasar durumunu e devlet kapısı üzerinden öğrenemeyeceğini söyleyen Bakan Soylu, evlerini taşımak isteyen 129 bin kişiye taşınma yardımı yapıldığını da sözlerine ekledi.

HASAR TESPİTLERİ YENİDEN YAPILIYOR

Hasar tespit çalışmalaırnda artçılar sonrası bazı illerde yeniden başlandığını söyleyen Bakan Soylu, sonuçların e devlet kapısı üzerinden görüntüleneceğini söyledi.  Bakan Soylu konu ile ilgili, “Mekansal Adres Kayıt Sistemi’nde Türkiye’deki tüm evler kayıtlıdır ancak 2018 sonrasında yapılan kaçak binalar kayıtlı değildir. Vatandaşlarımız evini burada görmüyorsa Afet Koordinasyon Merkezleri’ne müracaat etsinler. Vatandaşlarımız bu konuda telaşa, sıkıntıya gerek duymasınlar. Eksik olan varsa anında düzeltilecek. Bu sebeple parası yatmayan varsa, hesaplarına parası yatacak. Bu merkezler her ilçede bunun için kurulmuş durumdadır" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç