KONDA son anket sonuçlarını açıkladı: İşte Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun 2. turdaki oy oranı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KONDA son anket sonuçlarını açıkladı: İşte Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun 2. turdaki oy oranı

İkinci tur son anket sonucu geldi: Konda Araştırma tarafından yapılan açıklamada son seçim anketi sonucuna, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranlarına yer verildi.

Seçim 25 Mayıs 2023 12:53 7
KONDA son anket sonuçlarını açıkladı: İşte Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun 2. turdaki oy oranı

Konda araştırma şirketi 2. tur seçim anketi sonucunu açıkladı.

2.tur Cumhrubaşkanlığı seçimine sayılı günler kala anket şirketleri sahada vatandaşlara hangi partiye oy verecekleri sorusunu sormaya devam ediyor. Bu kapsamda son anket Konda Araştırma adlı şirketten geldi. Yapılan son dakika açıklamasında Konda, Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun oy oranlarını açıkladı. İşte son anket sonucunun detayları.

KONDA’nın anketi 20-21 Mayıs tarihlerinde yapıldı. Kararsız ve oy kullanmayacak seçmen oranının yüzde 10,8 olması ise dikkat çekti. Kararsızlar dağıtılmadan önce Erdoğan’ın oyu yüzde 47; Kılıçdaroğlu’nun ise yüzde 42,2. Kararsızlar dağıtılınca Erdoğan yüzde 52,7 ile seçiliyor.

Bu anket Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklamasından önce gerçekleşti. Özdağ’ın bu kararının seçmeni nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

ASAL Araştırma’nın 19-24 Mayıs tarihlerinde yaptığı araştırmaya göre ise Erdoğan yüzde 53,4 oy alırken Kılıçdaroğlu yüzde 46,6’da kalıyor.

SEÇİM SONUCU NE ZAMAN?

28 Mayıs'ta yapılacak seçimler saat 08.00'da başlayacak ve 17.00'da sona erecek. 17.00'dan sonra sandıklar açılacak ve oylar sayılmaya başlanacak.  Sonuçlardan haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Ankara

 

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Vatan hainlerine ve düşmanla işbirliği yapanlara oy vermeyin. Yarın da sandıklara gidelim, kazandık deyip evde oturmayalım Reise oyumuzu atalım. İzmir'de inanın ev ev dolaşıyor CHP 'li zihniyeti bozuk işbirlikçiler. Reis için sandıklara gidelim. Vatanı bu işbirlikçilerin ellerine bırakmayalım. Unutmayın uhut savaşını ve okçular tepesini. Kazandık deyip rehavete girmeyelim. Vatan bu, şehit kanı var bu topraklarda hata yapmayalım,pkk işbirlikçisi CHP 'ye bırakmayalım.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Yarap sen bu din dümanı P.KK ya fırsat verme
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Yalan inanmadım 28 Mayıs da göreceğiz kim şah kim mat o gün gorecegiz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
okadar oy alamayacaklar 1 turda by kemal öndeydi ve bundan dolayı kabul edilmedi 2 tura bırakıldı belediye secimlerinde olduğu gibi bay kemal yine farkla alacaktir
Ziyaretçi 11 Ay Önce
haydi reis yine yeniden durmak yok yola devam ALLAH ın izniyle