Kombi yakmayanlar yandı: Evden atılabilirsiniz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kombi yakmayanlar yandı: Evden atılabilirsiniz

Kombisini yakmayan kişilere kötü haber geldi. Ünlü Avukat yaptığı açıklamada bu kişilerin evden çıkarılabileceğini söyledi.

Haberler 7 Şubat 2024 0
Kombi yakmayanlar yandı: Evden atılabilirsiniz

Kombisini yakmayanlar evden atılabilir.

Hürriyet Gazetesi'nden İsmail Sarı bugün kaleme aldığı yazısında önemli bir konuyu gündeme getirdi. Komşusu kombi yakmadığı için daha fazla kombi yakmak zorunda kalan ve bu nedenle maddi zarara uğrayan kişinin komşusu üzerinde hakkı olduğu ve şikayet edebileceğini söyledi.

Avukat Ümit Yasin Kısa yaptığı açıklamada, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 18’inci maddesinde bu konuya detaylı bir şekilde değinildiğini söyledi ve "Kat malikleri, bağımsız bölümlerini, eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla karşılıklı olarak yükümlüdür” ifadelerini kullandı.

Söz konusu kanuna göre kat maliklerinin komşuluk hukukuna riyaet etmesi gerektiğini ve diğer komşusunu zarara uğratacak hareketlerden kaçınılması gerektiğini söyleyen Kısa, “Bu durumda 'kötü niyetli' olarak kombisini yakmayan kişinin kurallara aykırı davrandığı söylenebilir. İlgili kişi Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvuru yapabilir” dedi.

Kısa açıklamasının devamında sıcaklık sınırının ne olduğu sorusuna şu şekilde cevap verdi:

“Bu derece İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 15 derece olarak belirlenmiş durumda… Mağdurlar, 15 derecenin altında yakan komşudan, zarara uğradığı şeklinde davacı olabilir"

TESPİT EDİLİRSE ZARARI KOMŞU ÖDEYEBİLİR

Avukat Kısa yaptığı açıklamada durumun tespit edilmesi durumunda zararın giderilebileceğini söyleyerek, “Hakimin yapacağı tespit neticesinde vakanın varlığı ortaya çıkarsa, talep halinde hakim tarafından zararların giderilmesine karar verilebilir” ifadelerini kullandı.

KİRACI EVDEN ATILABİLİR Mİ?

Ümit Yasin Kısa, bu soruya ise, "Kiracının diğer komşulara saygı göstermesinin zorunlu olduğundan bahisle böyle bir durumda kiraya veren kiracısına yazılı olarak en az ‘30 günlük’ süre vererek aykırılığın giderilmesini isteyebilir. Eğer bu istek yerine getirilmezse sözleşmeyi feshederek kiracıyı tahliye edebilir” şeklinde cevap verdi.

Kaynak: Finans7

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/kombi-yakmamak-tahliye-nedeni-olabilir-mi-15-derece-sinirina-dikkat-diger-dairelerin-maddi-zararini-karsilamak-zorunda-kalabilirsiniz-42401472

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç