Kocanın söylediği söz evliliği bitirdi: Yargıtay hem boşadı hem tazminat cezası verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kocanın söylediği söz evliliği bitirdi: Yargıtay hem boşadı hem tazminat cezası verdi

Kocanın söylediği söz evliliği bitirdi. Söylenen sözü kendine yedirmeyen kadın, hem boşandı hem tazminat kazandı.

Haberler 15 Mart 2024 1
Kocanın söylediği söz evliliği bitirdi: Yargıtay hem boşadı hem tazminat cezası verdi

Eşine bunu söyleyen yandı: Boşanma ve tazminat sebebi sayıldı.

Son dönemlerde boşanma davaları hakkında emsal kararlar gelmeye başladı. Gelen son dakika açılamasında bu emsal kararlara bir yenisinin daha eklendiği öğrenildi.

Boşanma oranlarının arttığı son günlerde boşanma sebepleri de çeşitlenmeye başlandı. Kavga sırasında ağızdan çıkan bir cümle, yanlış bir davranış evlilikleri boşanmaya götürürken boşanma davalarının seyrini de değiştiriyor.

Gelen son dakika bilgilerine göre bir boşanma, bir söz nedeniyle bitti. Tartışan karı koca arasında sarf edilen söz, mahkemede delil olarak yer aldı. Kocanın eşine söylediği 'Bana karı çok, sana da erkek' sözleri sonrası kadın, hiçbir şey söylemedi.

Sakinleşen kadın daha sonra bu lafı gururuna yediremedi ve hemen harekete geçerek soluğu mahkemede aldı. Yargı da kadını haklı buldu.

KADIN OLAYIN DETAYLARINI ANLATTI

5 yıllık evliliğin son dönemlerde sürekli kavga ile geçtiğini söyleyen kadın Show Haber'e yaptığı açıklamada, "Son tartışmalarımızda kaba tabirle 'bana karı çok, sana erkek çok' dedi. Bu sözler aklımdan çıkmadı. Sakinleştiğim zamanda bile gurur kırıcı olduğunu hissettim ve mahkemenin kapısını çaldım" ifadelerini kullandı.

35 yaşındaki kadın, eşine boşanma davası açtı kocası ise suçlamaları kabul etmeyerek bunun iftira olduğunu söyledi. Mahkeme, tarafların boşanmasına karar verdi ve kocaya tazminat cezası verdi.

Kadın, bazı zorluklar yaşadığını söyleyerek, Şiddetli geçimsizlik olarak avukatlar gerekli müdahaleleri gerçekleştirdi. Ancak fiziksel şiddetin yanında psikolojik şiddet, ekonomik şiddet... Şiddetin içerdiği bütün baskılara karşı karşıya kaldım" ifadelerini kullandı.

YARGITAY EMSAL KARARA İMZA ATTI

Eş ise bu kararı beğenmedi ve temyize götürdü. Temyiz merci Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, emsal karara imza attı. Dosyayı ele alan mahkeme, 'Bana karı çok' sözünün duygusal şiddet olduğunu belirtti ve boşanma sebebi olarak gördü. 

Karar ile ilgili değerlendirmede bulunan Avukat Kübra Eraltay ise şu ifadeleri kullandı:

"Evlilik birliklerinin içerisinde tarafların birbirlerine hakaret etmeleri, birbirlerini küçümsemeleri, aşağılamaları duygusal şiddet olarak değerlendirildi. Çiftlerin birbirlerine hitap ederken sevgi ve saygı çerçevesinde iletişim kurmalarını öneriyorum"

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
Kadının doğru söylediği n malum.delili var mı