KKM'den Sonra Dolar Kurunu Sarsacak Yeni Hamle Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KKM'den Sonra Dolar Kurunu Sarsacak Yeni Hamle Geliyor

Son dakika haberi: KKM'den sonra dolar kuruna müdahale için yeni bir sistem daha geliyor.

Döviz 21 Mayıs 2022 21:43 3
KKM'den Sonra Dolar Kurunu Sarsacak Yeni Hamle Geliyor

KKM'den sonra Dolar kurunu sarsacak bir hamle daha: Parası olan daha fazla para kazanacak.

Aralık ayında dolar kuru tüm zamanların rekorunu kırmış ve 18 lirayı geçmişti. Yaşanan sert yükselişten sonra hükümet, yeni bir adım atmış ve Kur korumalı mevduat sistemini devreye almıştı. Vatandaşları ve yatırımcıları dövizden çıkarıp TL'ye yatırım yapmak için gelen pakette bir kişi, parasını mevduat hesabına yatıracak ve hem döviz farkını hem de mevduat kazancını alacaktı. Nitekim öyle de oldu ve ilk 3 ayda 100 bin lira yatıran 27 bin liradan fazla para kazandı. Daha fazla yatıran zaten ciddi paralar kazandı.

YENİ DÜZENLEME GELİYOR

Dolar kuru son günlerde yeniden atağa geçti. KKM ilk geldiğinde 18 liradan 11 liraya kadar gerileyen dolar kuru , hafta içinde 16 liraya kadar çıktı. Son gelen verilere göre 15.90 TL seviyesinde dolar kuru seyrediyor. Bu da Aralık ayında KKM'ye giren vatandaşlara ciddi bir gelir kapısı oldu. Aralık ayında KKM'ye giren ilk 3 ayda 27 bin lira, son 2 ayda ise 9-10 bin lira civarında para kazandı. 

Dolar kurunun yeniden yükselişe geçmesi ile birlikte yeni önlemler devreye alınıyor. Seçimlere de 1 yıl civarında zaman kalması nedeniyle dolar kurunu düşürmenin yolları aranıyor. Son olarak hükümetin gündeminde enflasyona endeksli bono var. 

Bakan Nureddin Nebati yaptığı son açıklamada çalışmaların tamamlandığını ve yakın zamanda enflasyona endekli devlet tahvilinin geleceğini söyledi. 

DOLAR DÜŞER Mİ?

Konu ile ilgili açıklama yapan uzmanlar, enflasyona endeksli tahvilin çıkması ile birlikte dövizde kısmi bir rahatlama olacağını söyledi. Bu açıklamaya bakacak olursak KKM'dekji gibi dolarda bir düşüş olması bekleniyor.

AMA...

Dolar kısmi düşer diyen uzmanlar, ülkeye dış finansman girmeden ve cari açık sorunu çözülmeden rahatlamanın olmayacağını söylüyor. 

PARASI OLAN DAHA ÇOK KAZANACAK

Yeni sisteme girilmesi ile birlikte KKM'den daha fazla kazanç vaad edileceği, bununla birlikte parası olanın parası ile risksiz şekilde daha fazla para kazanacağı bildirildi.

Nor: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

FİNANS7.COM  | ANKARA

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İyice şaşırdılar anasını satiyim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Peee😁
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Milleti faize teşvik edin bravo👏