KKM hesabı olanlara iyi haber: Yıl sonuna kadar uzatıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KKM hesabı olanlara iyi haber: Yıl sonuna kadar uzatıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten KKM hesapları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Stopaj desteği uzatılıyor.

Bankalar 27 Haz 2023 17:53 0
KKM hesabı olanlara iyi haber: Yıl sonuna kadar uzatıldı

Mehmet Şimşek'ten KKM hesabı olanlara iyi haber.

Kur Korumalı Mevduat hesapları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Bakan Mehmet Şimşek, stopaj desteğinin sene sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

REZERVLERDE BÜYÜK ARTIŞ

Göreve gelmesinden sonra ekonomide önemli adımlar atacağı beklenen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın rezervleri hakkında da açıklama yaptı. Bakan Şimşek yaptığı açıklamada net rezervlerin geçen hafta 8.5 milyar dolar arttığını söyledi.

STOPAJ DESTEĞİ UZATILDI

Bakan Şimşek açıklamasının devamında KKM hesaplarındaki stopaj desteğine değindi ve "TCMB analitik bilanço verilerine göre, net uluslararası rezervler geçen hafta 8.5 milyar dolar ile tarihin en büyük haftalık artışını kaydetti. Rasyonel politikalara dönüş kademeli olarak devam edecek. Rezervleri daha da güçlendirmek için ülkemize ilave dış kaynak teminine yönelik çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Ayrıca, TL cinsi enstrümanları cazip hale getirmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede Kur Korumalı Mevduat’ta stopaj desteğini yıl sonuna kadar uzatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç