KKK Uzman Erbaş Alımına Değişiklik Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KKK Uzman Erbaş Alımına Değişiklik Geliyor

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre uzman erbaş alımında değişiklik yapılacağı öğrenildi.

Çalışma Hayatı 14 Mayıs 2022 14:30 19
KKK Uzman Erbaş Alımına Değişiklik Geliyor

MSB sözleşmeli er ve uzman erbaş alımı açıklaması.

Hükümet kaynaklarından gelen son dakika bilgisine göre AK Parti, askeriyde yeni düzenlemeler yapacağını duyurdu. MSB bünyesinde çalışmakta olan sözleşmeli er ve uzman erbaşları ve sözleşmeli er ile uzman erbaş olmak isteyenleri ilgilendiren açıklamada detaylar finans7.com farkıyla bu haberde.

MSB ile AK Partili vekiller tarafından hazırlanan kanun teklifinde sözleşmeli erlerin uzman erbaşlığa geçişleri daha da kolaylaşacak. Bunun yanı sıra Genelkurmay Başkanlığının bazı yetkileri daha MSB'ye devredilecek. 

Düzenlemenin detaylarına baktığımızda Türk askeri tarihini ilgilendiren önemli kültür varlıklarını arşatırma, değerlendirme ve inceleme gibi konular artık MSB'nin yetkisinde olacak. Askeri tarihimizle ilgili her türlü inisiyatif bundan sonra :Milli Savunma Bakanlığı 'na bağlı olacak. Tüm taşınıt ve taşınmaz eserler Milli Savunma Bakanlığı'na verilecek.

Atık takip ve bildirim sistemlerine askeri birliktler ve diğer askeri kurumlar da dahil edilecek. Bu düzenleme ile çevre kirliliğinin önüne geçilecek.

MSB'YE PERSONEL ALIMI

Milli Savunma Bakanlığı bünyesine yapılacak personel alımları, personel alımı sonuçları ve mülakat süreçlerine dair detaylar, artık MSB resmi sayfası üzerinden , duyurular kısmından açıklanacak. 

UZMAN ERBAŞLIĞA GEÇİŞ

Söz konusu düzenleme ile sözleşmeli erlerin uzman erbaşlığa geçişleri , bağlı oldukları kuvvet komutanlıklarında statü değişikliği kapsamında yapılacak.

Hastalanan, tedavi edilecek er, erbaş ve diğer askeri personellerin giderleri bundan sonra Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

ADAYLARIN TALEPLERİ

Adaylar, söz konusu düzenleme kapsamıa yaş şartının ve askerlik şartının da alınmasını istiyor. Uzman erbaş alımında askerlik aşrtının esnetilmesini ve yaşın yukarı çekilmesi isteniyor. Sizce başka hangi değişiklikler yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

MSB ASKER ALIMI İLANI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (19)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş 35 olmalı en az 3 yıl sözleşmeli erlik yapanları direk uzman erbaşlığa almalılar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş 35 olmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben Mamak mebs okuluna gittim eğitimi sözlü mülakatı geçtim tarihi utanç bence kurtuluş savaşında kahramanlık madalyası almış olan renk körleri bugün benimde karşıma çıktığı gibi kesinlikle ret alıyor sağlıkta yapmayın o gün kurtuluş savaşı o insanlar sayesinde kazanıldı bizde onların torunuyuz renk koruyuz engelli değil tüm spor dallarını 1.likle bitirdim çok şükür erken terhis bile alarak askerliğimi bitirdim ama bunu haketmedim renk körlerine şans verilmeli yabancı ülkelerde ilk aranan personeller renk körü olanlar !!!
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İlk önce sözleşmeli erlerden alım olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tazminat ödensin geçiş yaparken yada emeklilige yansısın