Kızılay 3 bin TL yardım başvurusu nasıl yapılır? Biz Kızılay başvuru formu 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kızılay 3 bin TL yardım başvurusu nasıl yapılır? Biz Kızılay başvuru formu 2023

Son dakika haberi: Kızılay ihtiyaç sahibi ailelere 2 ay boyunca aylık 3 bin TL yardım yapacağını açıkladı. 3 bin TL yardım başvuru bilgileri yazımızda.

Finans Magazin 9 Haz 2023 16:18 0
Kızılay 3 bin TL yardım başvurusu nasıl yapılır? Biz Kızılay başvuru formu 2023

Kızılay'dan ihtiyaç sahiplerine 3 bin TL yardım. Kızılay yardım başvurusu nasıl yapılır?

Türk Kızılay tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada ihtiyaç sahibi vatandaşlara 3 bin TL'lik yardım yapılacağına yer verildi. Depremzedelere yapılan yardımın başvurusu için duyuru Biz Kızılay adlı sayfa üzerinden yayınlandı  Yayınlanan açıklamaya baktığımızda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlkte ihtiyaç sahiplerine 3 bin liralık nakdi dstek ödemesi yapılacağına yer verildi. Peki yardımın başvurusu nasıl yapılacak? Kızılay yardım başvurusu nasıl yapılır? Biz de Finans7.com olarak bu yazımızda Kızılay yardım başvurusuna dair detaylara yer verdik.

BİZ KIZILAY SAYFASINDAN DETAYLAR AÇIKLANDI

Kızılay Biz adlı sayfa üzerinden depremzedelere yapılacak yardımın detaylarına şu şekilde yer verildi:

Aşağıdaki fotoğrafın büyük hali için TIKLAYIN

BAŞVURU BİLGİLERİ

Kızılay sayfası üzerinden yapılan son dakika açıklamasında ihtiyaç sahiplerine yardım için "Birlikte İyilik Zamanı (BİZ) Projesi" başlığı ile detaylar şu şekilde verildi:

"Biz Projesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen hanelere yönelik uygulanması planlanan bir nakit yardım projesidir.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) ve Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından finanse edilen projenin, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve AFAD'ın destekleriyle, Türk Kızılay KIZILAYKART Nakit Temelli Destek Programları bünyesidne uygulanması kararlaştırılmıştır.

Öncü fazda 2 aylık üsreyi kapsaması planlanan proje dahilinde, asgari harcama sepeti üzerinden, belirlenen hanelere hane başına 3.000 TL tutarında olacak şekilde aylık asgari geçim desteği ödemesi yapılması öngörülmektedir"

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

"Bu yardım deprem bölgesinde bu bölgelerde ikamet etmiş ve yine deprem öncesinde bu bölgelerdeki TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından (SYDV) aracılığıyla muhtaçlık çerçevesinde sağlanan sosyal yardımların bir kısmından faydalanan ve AFAD verisi ışığında binaları/evleri orta ve üstü derecede hasar görmüş hanmelere 2 ay süresince yapılacak bir nakit yardım projesi çerçevesinde sağlanmaktadir.

Projeden faydalanmaya hak kazanmış haneler aşağıdaki değerlendirmelere göre belirlenmiştir:

Hanelerin deprem öncesi SYDV'lerin muhtaçlık çerçevesinde sağlamış olduğu sosyal yardımlardan faydalanma durumu incelenmiştir. Bu haneler arasında en hassas durumda olanların belirlenmesi amacıyla yapılan analizler sonucu, aşağıda belirtilen on beş yardım türünden halihazırda faydalanan hanelere göre bir önceliklendirme yapılmıştır.

Buna ek olarak ise, aşağıda belirtilen yardım programlarından deprem öncesinde yararlanan hanelerin AFAD verisi ışığında deprem kaynaklı ev hasar durumu da gözetilerek orta ve üstü hasara sahip haneler, ilgili yardım projesinden yararlanmak üzere belirlenmiştir"

Kadın erkek adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yardımlar şu şekilde:

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Söz konusu projeye ilişkin detaylı bilgilere, Kızılay'ın 168 çağrı merkezinden ve "biz.kizilaykart.org" internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Yardımların başvurusuna dair detaylar ve yeni yardımlar için uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirebilirsiniz.

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç