Kışlasız askerlik iddialarına cevap geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kışlasız askerlik iddialarına cevap geldi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, kışlasız askerlik iddialarına cevap verdi. İşte bedelli askerlik hakkında gelen açıklama.

Haberler 17 Ara 2023 0
Kışlasız askerlik iddialarına cevap geldi

Kışlasız askerlik iddialarına cevap geldi.

Askerlik düzenlemesi ile uzun dönem ile kısa dönem askerlik eşitlenmiş ve tüm vatandaşların 6 ay askerlik yapması üzerinde karar kılınmıştı. Askerlik kararında sürekli bedelliye de yer verildi ve Askerliğini bedelli yapmak isteyenler için her dönem başvurular alınmıştı.

Başvurusu alınanlar arasından kura çekimi oluyor vek urada çıkanlar, parayı yatırdıktan sonra askerliğini bedelli şekilde yapabiliyor. Parasını yatıran vatandaşlar, daha sonra 1 ay askerlik hizmeti yapmak zorunda.

Acemi birlik olarak bilinen kıta eğitimini alan adaylar, daha sonra askerliğini yapmış olarak sayılıyor. 5 ayı kendisine kalıyor.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bedelli askerlik ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve "Söz konusu kanun hükümlerinin yürürlüğe girmesinden bugüne kadar 2 milyon 817 bin 600 kişi askerlik yaparken, 641 bin 544 kişi de bedelli askerlik uygulamasından istifade etmiştir" dedi.

Kışlasız bedelli askerlik iddialarına cevap veren Bakan Güler, bunların herhangi bir dayanağı olmadığını söyledi ve tam profesyonel askerlik sisteminden yana olmadıklarını, yüzde 50 - 50 olması gerektiğini söyledi.

Bakan Güler açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bedelli askerlik isteyenlerin taleplerini dikkate alıp ona göre düzenleme yapmıştık. Şimdi neredeyse evlerinde askerlik yapmak istiyorlar. Bir de onlara para gönderelim. Böyle şey olur mu? Biz, tam profesyonel askerlik sisteminden yana değiliz. Şimdi olduğu gibi yüzde 50, yüzde 50 olmalı”

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç