Kısa çalışma ödeneği başvurusu nasıl yapılır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kısa çalışma ödeneği başvurusu nasıl yapılır?

İŞKUR kısa çalışma ödeneği başvurusu nasıl yapılacak? Başvuru nasıl yapılacak? E devlet İŞKUR üzerinden müracaatlar nasıl yapılacak?

İş Dünyası 12 Mart 2023 18:37 0
Kısa çalışma ödeneği başvurusu nasıl yapılır?

Kısa çalışma ödeneği başvurusu nasıl yapılır?

Deprem bölgesinde çalışan vatandaşlar için kısa çalışma ödeneği başvuruları internet üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak isteyenler için bizde Finans7.com olarak bu yazımızda başvuru detaylarına yer verdik.

İŞKUR üzerinden kısa çalışma ödeneği hakkında yapılan açıklamada, "Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır" ifadelerine yer verildi.

"Ulusal veya uluslararası olaylardan dolayı belirli bir il veya bölgede faaliyette bulunan işyerlerinin ekonomik olarak ciddi şekilde etkilenip sarsıldığı durumlardır" denilen açıklamaya dayandırılan başvurunun deprem sonrası başladığına yer verildi.

BAŞVURUYU İŞVEREN YAPIYOR

E devlet kapısı üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasında başvurunun başladığına yer verilirken başvuruların işveren tarafından yapıldığına yer verildi. E Devlet kapısında arama kısmına kısa çalışma ödeneği yazmanız gerekmektedir. Kısa çalışma ödeneği yazdığınızda karşınıza çıkan ekranda aşağıdaki gibi başvuru ekranına gitmeniz gerekmektedir.

Daha sonra açılan sayfada kimliğimi şimdi doğrula kısmına tıklayın ve başvuruyu bu sayfa üzerinden yapın. Kaydınız eğer henüz yapılmadıysa bu durumu işvereninize bildirmeniz gerekmektedir. Kadın erkek adaylar  bu sayfada >>> Bilgi Alış Verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç