Kış uykusuna yatamayan ayılar, mezarları kazıp ölüleri kaçırıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kış uykusuna yatamayan ayılar, mezarları kazıp ölüleri kaçırıyor

Kastamonu'da büyük tehlike. Kış uykusuna yatamayan ayılar, yeni gömülen cenazelere dadandı ve mezarları kazup ölüleri kaçırmaya başladı.

Yerel Haberler 9 Ara 2023 0
Kış uykusuna yatamayan ayılar, mezarları kazıp ölüleri kaçırıyor

Kış uykusuna yatmayan ayılar, mezarları kazıp ölüleri çıkarıyor.

Kastamonu'da akıllara durgunluk veren olay yaşandı. Bölgeden gelen son dakika bilgilerine göre Ağlı İlçesi'nde 2014 yılında mezardan cenazeyi kaçıran ayı, Küre ilçesinde de mezardan ceset çıkarıp kaçırmıştıo. 2017 yılında yine aynı şekilde Seydiler ilçesinde kazdığı mezardan ceset çıkaran ayılar, bölgede büyük paniğe neden olmuştu. Aynı olaylar bu sene de yaşanmaya başladı.

Bu sene kış uykusuna yatamayan ayılar, yine mezarlıklara dadanmaya başladı. İnebolu ile Ağlı İlçesinde bundan 60 gün önce hayatını kaybeden vatandaşların mezarları, kış uykusuna yatamayan ayılar tarafından kazıldı.

İnebolu ilçesi Cünürye Mahallesi'ndeki mezarı kazmaya çalışan ayı, amacına ulaşamadan bölgedeki köpekler tarafından kovalandı. Köpeklerin verdiği tepki üzerine ayı hemen bölgeden kaçtı. Daha sonra ise Ağlı İlçesi'ne bağlı Bereketli köyünde mezarlığa gelen ayı, yaklaşık olarak 3 ay önce cenaze defnedilen mezarın başına geldi ve mezarı kazmaya çalıştı. Ancak mezarın çevresine yerleştirilen dikenli tel sayesinde ayı, mezarı kazamadı.

Yine yanı şekilde Bereketli köyü ile çevredeki diğer köylerin mezarlıklarına musallat olan ayılar, toplamda 7 mezarı açmaya çalıştı. Köylülerin dikkati ile ayılar bölgeden kovalandı. Açılan mezarlar vatandaşlar tarafından kapatıldı.

Köylüler konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 3-4 ay önce evladımızı burada defnettik. Fakat o vahşi hayvan, ölülerimizi dahi rahat bırakmıyor. Mezarın üstünü tamamen kapatmıştık, toprağın hepsini atamamıştık. Ölülerimize de zarar veriyor. Bizler, buna bir çare ya da çözüm bulamıyoruz. Son 1 yıldır bu olaylar tamamen daha da fazla arttı. 700-800 civarında olan ayı popülasyonunun bin 600'ların üzerine çıktığını söylüyorlar. Bu hayvanlar bizleri abluka altında aldı. Mezarlığımıza bir Fatiha okumaya dahi gidemez olduk. Komşumuza oturmaya da gidemiyoruz. Buna büyüklerimiz bir önlem alsınlar" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç