Kırşehir Belediyesi, 2023'te 500 Kişiyi İşe Alacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kırşehir Belediyesi, 2023'te 500 Kişiyi İşe Alacak

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yaptığı son açıklamada bölge halkına iş müjdesi verdi.

Finans Magazin 16 Mayıs 2022 10:10 0
Kırşehir Belediyesi, 2023'te 500 Kişiyi İşe Alacak

Kırşehir'de 2023 yılında 500 kişiye iş.

Kırşehir’in CHP’li Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yaptığı son dakika açıklamasında 2023 yılında 500 kişinin Kırşehir'de işe alınacağını söyledi. Neşet Ertaş'ın adını taşıyan Kültür ve Sanat Merkezi açıldı ve açılan Merkez'de “Bozkır Çiçek Açıyor” sloganı ile kitap fuarı da açıldı. 

BELEDİYEYİ BORÇLA ALDIK

25 yıldan sonra CHP'ye geçen Kırşehir'de belediye başkanı, belediyeyi 460 milyon liralık borçla devraldıklarını söyledi ve "Borç batağında olan belediyeyi alınca çalışanların maaşlarını bile ödeyemeyeceğimiz söyleniyordu. Hiç kredi kullanmadan borçlarımızı 119 milyon liraya indirdik. Kredi kullanımında elbette ki siyasi nedenlerle hiçbir zaman gerekli desteği bulamamış olsak da önceliği tasarrufa vererek halkımızın parasının gereksiz yere çarçur edilmesinin önüne geçtik. Elektrik faturamız aylık 1 milyon liradan 3,5 milyon liraya yükseldi. 70 milyon liralık güneş enerjisi yatırımı yaptık. Yıllık 35-40 milyon lira elektrik faturasından kurtulmuş olacağız. Artık kendi asfaltımızı da kendimiz üretmeye başladık." ifadelerini kullandı. 

Yeni yatırımları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ekicioğlu, “Sanayi yatırımına giriştik. Tarımsal ve hayvansal üretim tesisleri için aldığımız atıl durumdaki şirketin yerine et-süt ve süt ürünleri, bakliyat eleme ve paketleme tesisi kuruyoruz. Yaklaşık 100 milyon lira yatırım yapıyoruz. Paketleme bölümlerini bu yıl tamamlamış olacağız. Et entegre tesislerimiz gelecek yıl açılacak, 500 kişi istihdam edeceğiz.” ifadelerini kullandı ve 500 kişiye iş verileceğini söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç