'Kırmızı Ete Yüzde 30 Zam Çok Değil'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'Kırmızı Ete Yüzde 30 Zam Çok Değil'

Kırmızı ete zam ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada son 1 senede sadece yüzde 30 zam geldiğine yer verildi.

Tarım 12 Ekim 2022 13:58 0
'Kırmızı Ete Yüzde 30 Zam Çok Değil'

Kırmızı ete zam mı geliyor?

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı bir açıklama yaptı. Yardımcı yaptığı açıklamada yakın zamanda kırmızı ete zam görünmediğini, geçen seneki etin kilosu ile şimdiki zatılan etin kilosu arasında yüzde 30 'luk zam olduğunu söyledi. 

YÜZDE 35'LİK ZAM GELECEK İDDİASI

Son günlerde kırmızı ete yüzde 35'lik zam geleceği iddia edilmişti. Bu iddialar Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı'ya soruldu. Yardımcı yaptığı açıklamada spekülatörlük olduğunu söyledi ve yakın zamanda ete zam olmayacağını söyledi ve "Geçen seneki etin kilosu ile şu anda sattığımızın etin arasında yüzde 30 zam oranı var. Her gıda maddesine 3-4 katı zam gelirken, baktığımız zaman şu an en ucuzu ettir. Pandemiden beri ete yüzde 30 zam geldi." ifadelerini kullandı.

"BU ÇOK BÜYÜK BİR ZAM DEĞİL"

Yüzde 30'luk zammın büyük bir zam olmadığını, birçok üründe yüzde 300'lere varan zamlar geldiğini söyleyen Yardımcı, "Üretici kâr mı ediyor. Hayır. Verilen destek büyük yetiştiricilere değil, 3-5- 10 hayvanı olana da destek verilmelidir. 50-100 hayvanı olan da zaten para var. Girdilerimiz düşerse vatandaşımız daha ucuza et yiyebilir." dedi.

KIYMA VE KUŞBAŞI FİYATI

Yardımcı sözlerinin devamında, "Geçen sene 120-130 TL kıyma satıyorduk bu sene ise 150-160 TL arasında satıyoruz. Kuşbaşıyı da 10 TL fazlaya veriyoruz. Kuzu but 130 TL, kuzu kol 120 TL, kıyma 150-160 TL. 30 TL’lik bir artış olmuş." dedi.

YEM FİYATINA 3 KAT ZAM GELDİ

Geçen sene yem fiyatlarının 110 lira olduğunu , şimdi 350 iel 400 lira arasına kadar çıktığını söyleyen Yardımcı, artışın 3 kat olduğunu söyledi. Üreticilere destek verilmesi gerektiğini söyleyen Yardımcı, "Biz besiciliğimizi kurtarmak istiyorsak, üreticilerimize destek olmamız gerekir. Yemde, sütte, diğer konularda destek verirsek Türkiye’de hayvancılık bitmez. Türkiye’de güzel bir hayvancılık vardır ama destek lazım. Süt bugün 10 TL bile olsa ucuz" dedi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç